Müziği ile ABD’den Türkiye’ye uzanan genç sanatçı Bengisu, Sinan Özedincik ve Funda Karayel’in sunumuyla A Para’da ekrana gelen Biz Bize programında samimi açıklamalarda bulundu. Sanatçı, dünyanın en iyi müzik okullarından biri olan Berklee’deki eğitim sürecinde yaşadığı sağlık sorunları ve bunların hayatına getirdikleri ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara tüm içtenliğiyle yanıt verdi.

Dünya çapında tıp literatürüne geçen bir mide operasyonu ardından sağlığına kavuştu...

İlk teklisini 2014 yılında dinleyiciyle buluşturan genç sanatçı, o dönem kiloları nedeniyle gördüğü baskı ve sonrasında yaşadığı sağlık sorunuyla ilgili söyledikleri ise stüdyoda bulunan herkesi şok etti. Yaşadığı sağlık problemi nedeniyle bir yıl boyunca hastanede tedavi gördüğünü, tıp literatürüne geçen bir operasyonla midesinin alındığını şu anda ise gayet sağlıklı olduğunu paylaşan Bengisu, “Allah dağına göre kar verir. Demek ki ben bunu yaşayıp atlatabilecekmişim, çok şükür yaşadım bitti“ dedi.

“İçimizdeki gücü küçümsememeliyiz”

Sohbetiyle olduğu kadar programa canlı olarak seslendirdiği şarkılarıyla da renk katan genç müzisyen, ülkemizin tarihi ve kültürel açıdan çok zengin olduğunu, ABD’de kültürümüze ait müzik öğelerini duyan insanların nasıl mest olduğunu belirtti. Müzik yaşantısına ABD’de devam edecek Bengisu; “Hedef büyük, zaman da var. Bunu yapmak için hareket ediyorum.” Daha önce Arif Mardin, Ahmet Ertegün gibi büyük yapımcıların var olduğunu, içimizdeki gücü küçümsememiz gerektiğini sözlerine ekledi.

“Bu Gece” dinleyiciyle buluştu. İngilizce şarkı yılın ikinci yarısında çıkacak.

Geçtiğimiz günlerde Sezen Aksu ve Onno Tunç imzası taşıyan ‘Bu Gece’yi yeniden yorumlayarak müzik platformlarında müzikseverlere sunan Bengisu, yeni şarkılarını her ay dinleyicileriyle buluşturmaya devam edecek.

2021 yılı için 12 aya 12 şarkı hedefinde istikrarlı bir şekilde ilerlediğini, her ay yeni bir tekliyle müzikseverlerin karşısında olacağını dile getiren Bengisu, 2021’in ikinci yarısında da kendi yazdığı İngilizce bir şarkıyla müzik platformlarında yer alacağının müjdesini verdi.

Editör: TE Bilisim