Pop müziğin son dönem parlayan en önemli yıldızlarından Edis'e övgü dolu sözler geldi..

GQ dergisinin verdiği Men of the Year 2020 ödüllerinde Edis ‘Yılın Müzisyeni’ seçilmişti. GQ, derginin Men of the Year özel sayısına kapak yaptığı Edis’ten “Klişeleri aşmak, meydan okumak, kendiyle yarışmak istiyor” diye bahsediyor.

 

2020’yi 24 Aralık’ta verdiği ve 5.7 milyon izleyiciyle rekor kırdığı dev bir stadyom konseriyle kapatan Edis, pandemi şartlarına rağmen bir hayli verimli bir yıl geçirdi. ‘Perişanım’ ve Gülşen’le düet yaptığı ‘Nirvana’ teklileriyle listelerde zirveyi yakaladı. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan Edis hayranlarını habersiz bırakmadı ve farklı prodüktörlerle yeni albümü için hazırlıklara başladığı müjdesini verdi.

 

Bu azimli çalışma temposuyla gündemden hiç düşmeyen Edis GQ dergisinin aralık başında açıklanan Men of the Year ödüllerinde ‘Yılın Müzisyeni’ seçildi. Dergi dün yayınlanan özel sayısında kapağına taşıdığı Edis’i şu sözlerle övdü:

 

“Bazen, birkaç̧ nesilde bir, dünyaya yalnızca star olmak için inmiş̧ biri parlak bir göktaşı gibi aramıza düşer. Sadece doğal yetenekleriyle değil, kararlılıkla, özgüvenle, içinde durdurulamayan bir coşkuyla ve cilveyle popüler kültür tarihinin bir sayfasını ucundan kıvırıverir. Edis tam o yıldız çocuk. Uzun zamandır beklediğimiz, banal, vasat, heyecansız şeylerden kuruduğumuz bir dönemin müjdesi. Bize hem 90’lar popunun nostaljisini, hem yepyeni şeylerin taze hevesini hatırlatıyor. Ve şimdi yeni şeyleri denemeye cesaret ettiği bir yola giriyor. Klişeleri aşmak, meydan okumak, kendiyle yarışmak istiyor.”

Editör: TE Bilisim