CİĞERİMiZ YANIYOR ...

Ferdi Özbeğen'in vefat haberinin ardından sanatçı dostları 'ciğerimiz yanıyor' diyerek gerek sosyal medya ile gerekse canlı yayınlarda duygularını paylaştılar. İşte o yorumlar. 

Sanatçı Ferdi Özbeğen'in solunum yetmezliği sebebiyle vefat etmesi üzerine Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen sanatçılar Ümit Besen, Selami Şahin ve Coşkun Sabah "Böyle birisini kaybettiğimiz için çok üzgünüz" dediler.

Hastane çıkışında açıklamalarda bulunan Selami Şahin, Özbeğen'le 45 yıllık bir dostluğunun olduğunu belirterek, "Üzülmemek elde değil. Kalbi, ruhu çok güzel bir insandı. Nedense 2012 ve 2013 yılında birçok sanatçı arkadaşımızı kaybettik. Allah kimseye dert keder vermesin, onun yerini kimse dolduramaz. Yüreğim sızlıyor" diye konuştu. Sanatçı Ferdi Özbeğen'i bugün ziyaret ettiğini ifade eden Şahin, "İnşallah iyi olur demiştim. Ama kader bu zaten, her canlı ölümü tadacaktır" ifadelerini kullandı.

Özbeğen'le sık sık telefonda konuştuğunu dile getiren Şahin, Özbeğen'in kendisine ''Bu durumda beni kimsenin görmesini istemiyorum'' dediğini aktardı.

Ferdi Özbeğen'inin ölüm haberinin duyulması üzerine Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Ümit Besen de geldi. Güçlükle konuşan Ümit Besen, gözyaşlarını tutamadı. Besen, "Başımız sağolsun gerçekten de çok üzgünüm. O benim mazimdi, mazimi kaybettim diyebilirim. Seksenli yıllarda tatlı bir rekabet içerisinde bu işi çok güzel götürdük. Saygı sevgi konusunda birbirimizi kırmadık. Her zaman Ferdi Özbeğen'e 'Sen olmasaydın ben de bu müzik dünyasında olmayacaktım. Sen bu plakı tutturmasaydın bana da plak teklifi gelmeyecekti' diyordum" şeklinde konuştu.

Özbeğen'in son zamanlarda müzik dünyasına küstüğünü belirten Besen, "Aralık'ın 21'inde aynı hastalıktan kardeşimi de kaybettim ve onun için bu ikinci olay bana çok ağır geldi" sözlerini sarfetti.

Sanatçı Coşkun Sabah ise, "Yeri doldurulamayacak bir sanatçıydı. İlla yeni arkadaşlar yetişecektir. Ama onların yerini kimse dolduramaz. Biz çok iyi arkadaşlardık. Yavaş yavaş herkes ölüyor. Acaba sıra bize mi geldi. iyice hayatın tadı tuzu kaçtı. Biz sevenleri olarak bu ortama gelmek istedik. Ama görüyorum ki sadece bizler varız. Kırgın gitti. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‏@kilicdarogluk
Müziğimizin güçlü seslerinden Ferdi Özbeğen'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Özbeğen'e Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum

Egemen Bagis ‏@Egemen_Bagis
Sanırım Ferdi Özbeğen'in kimi zaman efkâr dağıttıran, kimi zaman neşelendiren şarkılarıyla duygulanmamış biri yoktur. Allah rahmet eylesin.

Sibel Can: Değerli müzisyen yeri doldurulamayacak üstad Ferdi Özbeğen'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum :( Ailesine ve tüm sevenlerine başsaglığı diliyorum.


Ata Demirer: Ferdi Özbeğen... Siyah tuşlarda keder beyazda mutluluk var...dolaştı parmakları gece sabaha kadar...Allah Rahmet eylesin... Ayrıca Ferdi Özbeğen plaklarını tekrardan temizleyip piyasaya sunmuşlar gayet temiz ve degerli kayıtlar tavsiye ederim...

Ferhat Göçer: Ferdi Özbeğen hayatını kaybetti. Müzik dünyamızda tanıdığım en özel,en güzel üstadlardan biriydi.Toprağı bol,mekanı cennet olsun...


Orhan Gencebay: Onu görememenin üzüntüsünü yaşıyorum!
Taverna tarzının öncüsüdür.Ondan sonra birçok sanatçı arkadaşımız kendi yorumlarını yaptı. Neredeyse her tür müziği irca ediyordu. Çok yakın bir dostumdu, son zamanlarda hasta olduğunu duymuştum ama onu göremedim, onu göremememin üzüntüsünü yaşıyorum şimdi. Allah gani gani rahmet eylesin. Tüm sevenlerine sabırlar diliyorum.

Nejat Alp: Allah onu bizden daha çok seviyormuş...
Bütün Türkiye'nin başı sağolsun. Nasıl üzgünüm anlatamam. Dün yoğun bakıma alındığını öğrendim, inşallah çıkar diye dua ettim ama, yetişmedik, Allah onu bizden daha çok seviyormuş. Eşi bulanmaz bir arkadaşımızdı. Ben dahil olmak üzere 4 bine yakın piyaniste yol açmıştır.

Ümit Besen: Mazimi kaybettim... 
Şu anda morgun oradayım. İnanılmaz üzgünüm. Ben mazimi kaybettim ne diyeyim. Daha 1 hafta önce konuşmuştuk. Tatlı bir rekabetimiz oldu kendisiyle, çok üzgünüm, kadife sesli birini kaybettik. Onu dinlemekten çok keyif alırdım ve her defasında da kendine hissettirirdim. Başımız sağolsun.

Fedon: Zeki Müren'den sonra türkçeyi kusursuz konuşan ikinci sanatçıydı.
20 yıllık arkadaşım can dostumu kaybettim çok üzgünüm. Türkiye büyük bir sanatçısını kaybetti. Zeki Müren'den sonra Türkçeyi kusursuz konuşan çok değerli bir sanatçıyı kaybettik. Allah rahmet eylesin.

Coşkun Sabah:
Bir kaliteyi bir can dostu kaybettik. Hem rakibimdi, hem can dostumdu. Benim çok şarkılarımı okudu. Biz ondan kaliteyi öğrendik. İstanbul beyfendisiydi. Hepimizin başı sağolsun.

Selami Şahin:
Biz tanıştığımız zaman 70'li yıllardı. 40 yıllık dostumu kaybettim, ciğerim yanıyor.  Taverna müziğinin öncülerindendi... İlkler unutulmaz. Piyanoyla besteler yaptı. Piyanonun başında da hayatında da yalnız bir insandı. Keşke iyileşseydi, ona bir albüm yapsaydık.

Ayşegül Aldinç: Yeni bir güne uyanmaya korkuyorum.. bugün kim gidecek diye... Ferdi Özbeğen... Çok üzgünüm...

Şehrazat: FERDİ ÖZBEĞEN VEFAT ETMİŞTİR.SEVENLERİNİN BAŞI SAĞOLSUN:(((( ÇOK ÜZÜLDÜM. ALLAH RAHMET EYLESİN:((((”


Ferdi Özbeğen, Ali Poyrazoğlu ve Romalı Perihan bir arada mutlu günlerinde ...

Gezegen Mehmet: Piyanosu ve sesiyle Türk müziğinde bir çığır açan Ferdi Özbeğen'in hayat hikayesi. Saygıyla anıyoruz.

Nazlı Ilıcak: FERDİ ÖZBEĞEN BÜKLÜM Sevillanas'ta bir zamanlar Ferdinin müziğinin eşliğinde hüznü de mutluluğu da tattık

Küçük İskender: Gençliğimde aldığım longplaylerini hala saklarım, çok severdim. Güzel uyu Ferdi Özbeğen. Çok özleyeceğim seni.

Fettah Can: Ferdi Özbeğen'i kaybettik Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Bengü: 3 yaşında ilk mırıldandığım şarkı...Ondan öğrendim...Ondan çok şey öğrendim...Çok üzgünüm...Melek Ferdi Özbeğen...Nurlar yağsın üzerine... Yıllar geçti. İkimiz söyledik Ferdi Özbeğen ile... Hayattaki en güzel anım... Dilek Taşı

Fulden Uras ‏@fuldenuras
inanmak istemiyorum Ferdi Özbeğen :(((((mekanın cennet olsun güzel yürekli insan ...

Aylin Aslım: Ferdi Özbeğen çocukluğumun uzak hatırası. Teyzemin kız arkadaşlarıyla gizli gizli sigara içip, sevdikleri çocuğu konuşurken teypte çalan.

Hakan Şükür ‏@hakansukur
Türk müziğinin değerli yorumcusu ve bestecisi Ferdi Özbeğen'e Allah'tan rahmet,ailesine,sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.



Ece Vahapoglu ‏@ecevahapoglu
Mehmet Ali Birand, Ahmet Mete Işıkara, Toktamış Ateş, Metin Kaçan, Burhan Doğançay'dan sonra Ferdi Özbeğen... Allah rahmet eylesin...

Hamdi Alkan: Ferdi Özbeğen aramızdan ayrıldı...Mekanı cennet olsun..

Ceyhun Yılmaz ‏@ceyhunyilmaz
Ferdi Özbeğen nurlar içinde yatsın.. Ve o gülümseyen yüzünü cennet'e katsın. Kederli ailesine sabır, sanat camiasına başsağlığı dileriz

Özgür Aras ‏@ozguraras
@GeErgen Gülbence'ye gelmiştik. Sizinle tanışmama vesile olmuştu Ferdi Özbeğen... Yıllar nasıl geçti. Artık o'da yok :(

Sıla Gençoğlu ‏@silagencoglu
Ferdi Özbeğen'e üzüldüm çok,nur içinde yatsın.

Rıza Kocaoğlu ‏@RizaKocaoglu
Eksiliyor dünya ... #FerdiÖzbeğen gülmeyi unutan yaşlı gözlere mutlulukdan haber ver dilektaşı


magazinsortie.com ailesi olarak duayen sanatçı Ferdi Özbeğen'e Allah'tan rahmet kederli ailsine ve tüm sevenlerine sabırlar dileriz.... Ruhun şâd olsun büyük usta ...
Editör: TE Bilisim