Müzik kariyerinde birçok başarılı şarkıya imza atan Tan Taşçı, Kaya Müzik etiketiyle çıkan yeni albümü “İLK”le sevenleriyle buluştu. Birçok ünlü sanatçıya verdiği başarılı şarkılara ve yaptığı düetlere imza atan Tan Taşçı müzik kariyerinin 5. Albümünü bir yılda tamamladı.

9 şarkı ve 1 versiyondan oluşan albümde söz ve bestesi Tan Taşçı’ya ait 7 şarkı bulunuyor. Sanatçı ayrıca sözleri Cemal Safi, güftesi Zekai Tunca’ya ait Türk sanat müziğinin unutulmaz şarkılarından “İMKANSIZ” ı yepyeni bir soundla yeniden yorumladı.

Okan Akı, Erhan Bayrak, Kıvanç Ka’nın aranjörlüğünü yaptığı albümde Tan Taşçı, 2010 yazının hitlerinden Demet Akalın’ın seslendirdiği “Çanta” şarkısını kendi yorumuyla sevenlerine sunuyor.


BU İLK ALBÜMÜM...
Müzik kariyerinin en olgun albümü oldugunu ve buyüzden İLK adını verdiğini belirten sanatçı, yoğun ve titiz bir çalışmanın ardından hazırlanan albümde yepyeni müzik soundlarıyla karşınıza çıkıyor...

İLK FOTOROMAN KARTONET “İLK” TE!
80’li yılların fenomenlerinden fotoromanı tekrar gündeme getiren Tan Taşçı, albüm kartonetini Mehmet Turgut’un objektifinden fotoroman olarak hazırladı.

İLK KLİP “İLK BİLEN SEN OL” ŞARKISINA TÜRKCELL MÜZİK SPONSORLUĞUNDA ÇEKİLDİ...
Albümün ilk klibi Türkcell Müzik sponsorluğunda Fotograf sanatçısı Mehmet Turgut tarafından çekildi. Klipte hem fotoğraf hemde 16mm fılm cekimleri birarada kullandı. Klip, albüm kartonetinde yeralan fotoromanın devamı niteliğini taşıyor.


Albümdeki Eserler

  1. İlk Bilen Sen Ol
    Söz & Müzik: Tan Taşçı
  2. Yok
    Söz & Müzik: Tan Taşçı
  3. Sevda
    Söz & Müzik: Tan Taşçı
  4. Profesör
    Söz & Müzik: Tan Taşçı
  5. Çanta
    Söz & Müzik: Tan Taşçı
  6. Kasım
    Söz & Müzik: Tan Taşçı
  7. Çal Oyna
    Söz & Müzik: Tan Taşçı
  8. Farzet
    Söz & Müzik: Emrah Erdemir
  9. İmkansız (Rüyalarım Olmasa)
    Söz: Cemal Safi     Müzik: Zekai Tunca
  10. İlk Bilen Sen Ol (Versiyon)
    Söz & Müzik: Tan Taşçı
Editör: TE Bilisim