Günde sadece bir kez yemek yediğini anlatan ve sabah kalkar kalkmaz bir saat spor yaptığını anlatan İlham Gencer "Uyanır uyanmaz gerinir ve yatakta yarım saat jimnastik yaparım, yarım saatte ayakta kültür fizik yaparım. İki sene önce yarım saat yapardım şimdi bir saat yapıyorum" dedi.

"70 YILDIR ORUÇ TUTUYORUM"

Sözlerini sürdüren Gencer, "Tansiyonum yıllardır 12-8 çıkar. Sporun büyük faydasını gördüm, yazın yüzerim. Ayrıca az yemek yerim çünkü 70 yıldır oruç tutuyorum. Günde bir kez yerim, 12 ay oruçluymuşum gibi sabah kahvaltı yapmam. Günde bir öğün yiyorum sonra da meyve yerim" diye konuştu. 

"DEVLET SANATÇISI OLMAK İSTİYORUM"

Cumhuriyet'le yaşıt olan ve 2023'te 100'ncü yılı kutlamaya hazırlanan ünlü piyanist bu özel gün için Türk marşı yaptığını da söylerken, hayatında bir tek devlet sanatçı olamaması nedeniyle burukluk yaşadığını şu sözleriyle dile getirdi:

"Sami Coşkun'la Cumhuriyetimizin 100. yılı için birlikte Türk marşı yaptık. Şu an çalıştığım Pera Palas'ta fotokopi yapıyorum herkese söyletip ezberletiyorum. 99 yaşına doğru gidiyorum, çok üzgünüm. Talebelerim olan birçok isimden Ajda Pekkan ve Ayten Alpman hepsi devlet sanatçısı oldular. Benim sahneye çıkardığım talebelerim hepsi aldılar bana böyle bir paye vermediler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan rica ediyorum. Lütfen bana ölmeden 'devlet sanatçılığı' unvanımı versinler. Hakkımı almadan da ölmek istemiyorum."

BOZKURT İLHAM GENCER KİMDİR?
Bozkurt İlham Gencer (d. 27 Ağustos 1926, İstanbul), Türk caz piyanisti, şarkıcı. Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden biri olan Gencer ülkede caz müziğinin yaygınlaşmasına önemli katkılarda bulunmuştur. Türkçe sözlü pop müziğini başlatan isim olarak tanınan Gencer hâlâ aktif olarak şarkı söylemektedir.

Kaynak: Snob Magazin

Editör: TE Bilisim