GAZETECİ YAZAR KÜRŞAT BAŞAR’DAN YILDIZLARLA DOLU BİR CAZ ALBÜMÜ.

Ödüllü gazeteci yazar Kürşat Başar, iki yıldır canlı performanslarıyla devam eden müzik serüvenini, ünlü sanatçılar ve klasikleşmiş şarkılarla “Keşke Burada Olsaydın” adlı albümüne taşıyor. Onu; gazeteci, köşe yazarı ve çok satan romanların yazarı olarak tanıdık yıllarca. Kelimelerle arası bu kadar iyi olan Kürşat Başar’ın, müziğe tutkusu da büyük oldu. 80’li yıllarda TRT için hazırladığı Caz Duygusu adlı TV programını müzikseverler mutlaka hatırlayacaktır. Son dönemde müzikle ilişkisini daha da yoğunlaştıran Kürşat Başar, yazdığı “Bizim Şarkımız” müzikali ve grubuyla birlikte gerçekleştirdiği canlı performanslarıyla dikkat çekti. Başar, bu keyifli müzik yolculuğuna şimdi de bir stüdyo albümüyle devam ediyor. Kürşat Başar, klasikleşmiş Türkçe pop şarkılarını ve biri kendine ait olmak üzere iki yeni eseri, birçok ünlü sanatçının konuk olarak seslendirdiği caz yorumlarıyla bir albümde topladı.
Kürşat Başar, albümünün ortaya çıkış hikayesini şöyle anlatıyor: “Yakından tanıyanlar, müziğin benim hayatımda ne kadar önemli olduğunu bilirler. Ama romanların, yazıların arasında müzik yıllar boyunca hep geride kaldı. İki yıl önce bir rastlantıyla sahneye çıkmam ve uzun zamandır bir kenarda duran saksafonumu yeniden çalmaya başlamam bu albümün başlangıcını oluşturuyor.”
“Keşke Burada Olsaydın” albümü, konuk sanatçıların seslendirdiği 9 şarkı, 2 enstrümantal eser ve 1 eserin radyo versiyonundan oluşuyor. 90'larda “Neredesin” adlı şarkısıyla tanınan Ayşen’in seslendirdiği ve aynı zamanda albümün çıkış parçası olan “Keşke Burada Olsaydın” Kürşat Başar ve Zeynep Talu'nun ortak çalışması. Albümde Erol Evgin, İlhan Şeşen, Levent Yüksel, Sezen Aksu, Yeşim Salkım, Yaşar, Zeynep Talu gibi Türk popunun önemli sesleri ve piyanosuyla Burçin Büke, Kürşat Başar'a eşlik ediyor. Berkay Özideş ve Şenay Lambaoğlu gibi genç seslerin de bulunduğu albüm, Marşandiz Stüdyoları’nda, Kürşat Başar’ın müzik direktörlüğünde, tümüyle canlı olarak kaydedildi. Güçlü seslerle buluşan unutulmaz şarkılar ve albümde yer alan yeni eserler, Kürşat Başar'ın saksafonuyla tekrar anlam kazanıyor.

Başar albümü şu sözlerle anlatıyor: “Bu albüm, yazdığım kitaplar gibi, yaptığım bütün her şey gibi beni anlatıyor. Yazı ya da müzik... Önemli olan benim de gerçekte ne olduğunu bilmediğim, içimdeki o duyguyu anlatmanın bir biçimini bulmak. Ama romandan farklı olan şey, bu albümde, benim o duygumu, kimi şarkılarda çocukluğumu, kimi şarkılarda büyük aşkımı, kimi şarkılarda söylemek istediğim sözleri bu muhteşem müzisyenlerin benimle paylaşmasıydı. Albümdeki şarkıların hemen hepsi birlikte, aynı anda çalındı, söylendi. Yani o anın duygusunu taşıyor.”

Albümün ilk video klibi, albüme adını veren, sözleri Kürşat Başar ve Zeynep Talu’ya, müziği yine Kürşat Başar’a ait olan “Keşke Burada Olsaydın” adlı şarkıya çekildi. Yönetmenliğini Gürcan Keltek’in üstlendiği video klip, Mayıs ayından itibaren dijital platformlarda ve TV kanallarında yerini alacak.

Unutulmaz şarkıların albümü “Keşke Burada Olsaydın” Esen Entertainment etiketiyle 01.05.2012 tarihinden itibaren müzikseverlerin beğenisine sunulacak.
Editör: TE Bilisim