LİNET, 2011 yılında “Sözümden Dönmem” adlı single çalışmasının ardından 2012 yılının son albümü özelliğini de taşıyan “YORUM FARKI”nda Sezen Aksu, Serdar Ortaç, Selami Şahin, Erhan Güleryüz, Ferdi Tayfur gibi müzik dünyasının dev isimlerinin eserlerine ses rengi ve yorumuyla yeniden hayat verdi.

Prodüktörlüğünü LİNET’in yaptığı ve müzik kariyerinde ustalık albümü olarak nitelendirdiği “YORUM FARKI’’nda tüm enstrümanlar bilgisayar kullanılmadan canlı olarak çalındı. Müzik direktörlüğü ise usta müzisyen Taşkın Sabah tarafından gerçekleştirildi.

Albümde sırasıyla yer alan eserler;

Söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait “Şu Saniye”; söz ve müziği Serdar Ortaç’a ait olan ve ilk kez Ajda Pekkan’ın yorumladığı “Resim”; Türk müziğinin divası Bülent Ersoy’un yorumladığı, söz ve müziği Erhan Güleryüz’e ait “Eylül”; sözü M. Zafer Tural’a müziğ Sinan Özşeker’e ait olan, daha önce Müslüm Gürses’in sesinden dinlediğimiz "Adını Sen Koy"; söz ve müziği İbrahim Özoral’a ait olan ve yıllar önce Sezer Güvenir ile Gönül Yazar’ın yorumladığı “Çok Görmeyin Ne olur”; yine Ajda Pekkan’ın yorumladığı, sözü Ülkü Aker’e müziği Norayr Demirci’ye ait olan, dönemin dillerden düşmeyen şarkısı “Sarıl Bana”; arabesk müziği yeniden yorumlayan Ferdi Tayfur’un en popüler şarkılarından “Nisan Yağmuru”; söz ve müziği Selami Şahin’e ait unutulmaz şarkı “Bulamazsın”, Bülent Ersoy’un yorumladığı, sözü Mehmet Yüzüak müziği ise Rıfat Şanlıel’e ait “Yüz Karası” ve daha önce Nil Burak’ın yorumladığı, sözü Ülkü Aker’e müziği Selami Şahin’e ait “Boş Vere” LİNET’in yorumuyla bu albümde yerini buldu.

Ayrıca;
Mix ve Mastering Tarık Ceran, Kayıt-Tonmaester Mustafa ve Ahmet Karaduman, Yaylar Hertell, Akustik ve Klasik Gitar Erdem Sökmen, Yücel Girgin, Caner Güney, Elektrik Gitar Erdem Sökmen, Gökay Semercioğlu, Bas Hertell Serhat Esen, Caner Üstündağ, Klavye Hertell, Şahin Kurnaz, Davul Hertell Sinan Özen,Turgut Alpbekoğlu, Percussion Hertell Onur Nar, Hamdi Akatay, Mehmet Akatay, Ud, Bağlama ve Cümbüş Fatih Doğaner, Klarnet Bülent Altınbaş, Ney ve Zurna Eyüp Hamiş, Perdesiz, Yaylı Tanbur ve Gitar Uğur Varol…

Klip, Linet’in çok beğendiği ve geçen yıl hayatını yitiren dünyaca ünlü sanatçı Witney Houston’ın I Look To You adlı şarkı klibinden esinlenerek, albümün çıkış şarkısı olan söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait’’ŞU SANİYE’’ ye çekildi.

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

LİNET’in Türk Sanat Müziği yorumcularından Leyla Özgecan’ın kızı olduğunu, annesinin 70’li yıllarda yaşadığı İsrail’de dünyaya geldiğini, henüz beş yaşındayken ilk sahne deneyimini yaşadığını, ilk albüm çalışmasını 10 yaşındayken gerçekleştirdiğini, 17 yaşındayken Orhan Gencebay’ın şarkılarından oluşan bir albüm yaptığını ve bu albümle iki Altın Plak kazandığını, 1995 yılında “Linet”, 1997 yılında “Linet’in Müzik Kutusu”, 1999 yılında yine “Linet” adlı 3. stüdyo albümünü müzikseverlerle buluşturduğunu, 2003 yılında İsrail’de “Different Woman” adlı bir albüm yaptığını, 2009 yılında “Paylaşmak İstiyorum” adlı 5. albümünü sevenleriyle buluşturduğunu, 1999 yılında ülke dışına çıkarak İngiltere, Fransa, Yunanistan, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya gibi ülkelerde konserler verdiğini, İbranice, Yunanca, İspanyolca, İngilizce ve Arapça şarkılar söylediğini...
Editör: TE Bilisim