Muazzez Abacı öldü mü, yaşıyor mu, sağlık durumu nasıl, hastalığı olduğu yönündeki iddialar doğru mu, en son yapılan açıklamada ne denilmişti?

Son olarak Mart ayında Türk Sanat Müziği'nin efsane isimlerinden Muazzez Abacı'nın sağlık durumuyla ilgili olarak yayılan haberler sevenlerini üzmüştü. Bugün de 'Muazzez Abacı öldü' yönünde haberler yayılınca, sanatçının menajeri Taner Budak açıklama yaptı:

"Bugün bazı sosyal medya hesaplarında Sn. Muazzez Abacı hakkında çıkan haberlerin aslı yoktur, sağlık durumu gayet iyidir, sevenlerine duyurulur" 

Hilal Altın'dan Yıldız Tilbe şarkısı... "Canın İsterse" Hilal Altın'dan Yıldız Tilbe şarkısı... "Canın İsterse"

MUAZZEZ ABACI KİMDİR?

Abacı 12 Kasım 1947'de Ankara'da doğdu. İlk olarak Ankara Radyosuna 1966'da girdi. 1973'te ilk plağı Bir Sen Kaldın İçimde Kervan Plak yapımcılığında ile çıkardı. Klasik ve çok sesli Türk Müziğinin popülerlik kazanmasını sağlayan isimlerden biri oldu ve çok sevildi.

ancak istikrarsız özel hayatı nedeniyle[kaynak belirtilmeli]sahne ve plak çalışmaları kesintilere uğradı. Sırasıyla Kervan, As, Yavuz Plak şirketleri hesabına pek çok 45'lik ve LP doldurdu. Başlıca albümleri Dönüş (1978), Yasemen (1981), Sevdiklerinizle (1983), Şakayık (1986), Felek (1989), Vurgun (1990), Sensiz Olmadı (1991) ve Efendim (1992) olan sanatçı özellikle "Şakayık" ve "Vurgun" adlı kendisiyle özdeşleşmiş iki eseriyle hemen hatırlanır.

1990 yılında Cemal Safi'nin sözlerini yazdığı "Vurgun" adlı şarkı ve albümle kariyerinin zirvesine çıkan sanatçı, 2000'li yılların başlarında, Türk Sanat Müziği'ndeki genel durgunluğun ve gerilemenin de etkisiyle, kendini müzik gündeminden belirgin şekilde geri çekmiştir.2007 yılında Hayalin İçin Söyle programında jüri olarak yer almıştır.Özel mekanlarda ve halk konserlerinde her ay 1 veya 2 kez sahneye çıkmaktadır.

Editör: TE Bilisim