Şarkıcı Orhan Gencebay, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuştu. Gencebay, muhalefete yüklendi.

Gencebay koronavirüs salgını döneminde Cumhurbaşkanlığı tarafından AKP’ye yakın şarkıcılara para ödenerek düzenlenen konserlerle ilgili yöneltilen soruya “Salgın ortamında müzik sektörüne çok yararlı oldu. Çok güzel bir organizasyondu. Bunu eleştirenler bana göre ya art niyetli ya da yeterli araştırmayı yapmadan eleştiriyor. Bu konserlerin Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılmasını önemli buldum” yanıtını verdi.

Gencebay, şunları kaydetti:

“Sosyal medyayı kötü niyetle kullananlar var. Bakmıyorum bile eleştirilere. Maalesef bu art niyetliler Cumhurbaşkanımızı bile eleştiriyorlar. Ben devletime saygılı biriyim. Tabii ki davet edildiğimde gideceğim. Müzik sektörümüzle ilgili sorunlarımızı, taleplerimizi kime söyleyeceğiz, kimden yardım isteyeceğiz? Devletimizden. Daha önceki liderlerle de bir araya gelirdim. Erdoğan, halkımıza hizmet vermek için var gücüyle çalışıyor. Yıllardır tanıyorum kendisini. ‘Siyasette en önemli hedefim yerli ve milli değerlerimizi korumak’ demişti bana yıllar önce.

Bu hedefini de başarmak için kararlı şekilde çalışıyor. Ülkemizin daha iyi olması için yapılan her şeyi desteklerim ben. Muhalefetsiz olmaz ama sadece muhalefet yapmak için eleştirmek doğru değil. Muhalefet de, iktidar da vatanımızın iyi olacağı değerlerde birleşmeli. Özellikle de milli konularda. Muhalefetin de mantığı olmalı. Çıkıp hâlâ ‘Suriye’de ne işin var?’ diyenler var. Ben de onlara soruyorum: Avrupa’nın, Amerika’nın Suriye’de ne işi var? Atatürk ‘Ülkemizin güvenliği Musul ve Kerkük’ten başlar’ demişti. ‘Suriye’de ne işimiz var?’ diyenler Atamızı iyi tanımıyor demek ki.”

CHP’YE YÜKLENDİ

“CHP’ye Atatürk’ün partisi demek doğru değil. CHP demokrasi gereği kurulan ilk parti. Bu partinin kurulmasına da Atatürk öncülük etmiştir. Siyasi ve milli konular birbirinden ayrılmalıdır. Suriye, Akdeniz, Libya, Adalar ve Kıbrıs gibi konularımız mili meselemizdir. Önemli olan ülkemizin bölünmez bütünlüğüdür. Milli konuları siyasete çekmemek gerekiyor. Sanat dünyası özellikle son yıllarda kendi içinde bölünme yaşıyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?” şeklindeki sorusuna da “Düşüncelerde farklılık olabilir ama bunların hiçbiri ülkemizin bütünlüğüne zarar getirecek şeyler olmamalı. Vatansever duyarlılıkla eleştiriler yapılmalı. Yerli ve milli değerlerimize zarar verecek şekilde eleştiri yapanlar var” ifadesini kullanan Gencebay, “Bunları ise Türkiye’nin iyi olmasını istemeyen güçler tarafından yönlendirilen kişiler olarak görüyorum. Ülkemize zarar verecek şekilde davranılmamalı. Kendi içimizde farklılığımız olabilir ama uzlaşmayı da bilmemiz gerekiyor. Ülkemizin çok daha iyi olması bizim gayemiz olmalı. Bunun için de dirlik ve birlik içinde olmalıyız.”

Kaynaklar: Tele1, Sabah, Tuba Kalçık

Editör: TE Bilisim