Yıllar önce bir şarkı meselesi yüzünden araları açılan iki sanatçı Zeki Güner ve Bengü uzun zamandır görüşmedi. İlk barış dalını uzatan Zeki Güner :”Bu küslükten ne Bengü ne de ben kaybediyoruz, en çok müziğimiz kaybetti. Adım attım, cevap gelmedi. Zeynep’e bir altın takmak isterdim, sonuçta çok büyük bir mutluluk. Ama sanırım bu küslük ömür boyu, ben yine de tebrik ederim.” diyerek, her şeye rağmen başarılı şarkıcı Bengü’yü tebrik etti.

Yonca Lodi ile O Şarkıda Saatlerce Dans Ettik

Ziynet Sali, Işın Karaca, Hadise, Yonca Lodi, Ferhat Göçer gibi bir çok ünlü şarkıcıya şarkılar veren başarılı söz yazarı ve besteci Zeki Güner, meslek hayatı boyunca birçok anı biriktirdiğini ve çok kişinin şarkı dinlemek için evine geldiğini dile getirdi. Asla unutumadığı anılarından biri olan “Düştüysek Kalkarız” şarkısının hikayesini de paylaştı: “Sevgili Yonca Lodi gelmişti, Düştüysek Kalkarız’ı dinledik ve saatlerce dans ettik, gözlerimizde sevinç gözyaşları vardı. Paha biçilemezdi o an, asla unutamam, eminim Yonca’nın da kalbindedir.”

Tabakta Kalan İki Üzüm Şarkı Oldu

Usta söz yazarı ve besteci Zeki Güner şarkı hikayelerini anlatırken yıllar önce Ferhat Göçer tarafından seslendirilen Üzüm’ün hikayesi yürek burktu. İstanbul’a ilk geldiği zamanlarda geçim sıkıntısı çeken ve bir müzik şirketinde temizlik elemanı olarak çalışan Güner hikayesini şöyle anlattı: “Maddi ve manevi çok zor zamanlar geçirdim, her öğün makarna yerdim, bir gün patronum kırmızı üzüm almıştı. Canım çok çekmişti ama yiyemedim tabi ki. Yedikten sonra tabağını mutfağa getirdi, salkımda son 2 üzüm kalmıştı. Onları görünce sözler dökülüverdi.”

Editör: TE Bilisim