TSM sanatçısı Onur Akay'dan, bugün acı haber geldi. Akay, Bülent Ersoy'un yorumladığı, "Çekemezler Sevgimizi" isimli eserin bestekârının vefat ettiğini duyurdu. Onur Akay, "Bülent Ersoy'un yorumladığı 'Çekemezler Sevgimizi' isimli unutulmaz Hüzzam eserin bestekârı ve TRT İzmir Radyosu'nun şeflerinden Yılmaz Yüksel hocamızı kaybettik. 1937 doğumlu hocamız, 8 Ağustos 2021 Pazar günü  hayata gözlerini yumdu. Birçok önemli bestede imzası olan değerli bestekârımıza Allah'tan rahmet dilerim." ifadelerini kullandı.

YILMAZ YÜKSEL KİMDİR?

05 Nisan 1937 yılında Çorum'da dünyaya gelen Yılmaz Yüksel, bir arkadaşının tavsiyesiyle Fahri Kopuz (1882-1968) ile tanıştı ve kendisinden ud dersleri almaya başladı. Bu arada almış olduğu eğitimle ud dersleri verebilecek seviyeye ulaştı ve ders verdiği dönemde Ahmet Hatipoğlu ile tanıştı. Yılmaz Yüksel’in İsmail Baha Sürelsan ile tanıştırılması, Ahmet Hatipoğlu tarafından oldu. Usta sanatçı, musikimize unutulmayacak eserler bıraktı.

Yılmaz Yüksel'in 'Çekemezler Sevgimizi' adlı bestesi Bülent Ersoy, Ahmet Özhan, Serap Mutlu Akbulut, Güzide Kasacı, Umut Akyürek, Ayşe Ekiz, Ayşen Birgör ve Zara gibi sanatçılar tarafından seslendirildi.

Editör: TE Bilisim