STAR TV'de yayınlanan 'Benzemez Kimse Sana' adlı yarışmada her hafta bir ünlünün taklidini yapan Asena, oryantal Didem'le kıyaslanmaktan şikayetçi... Birdönem İbrahim Tatlıses'le çalıştıktan sonra yollarını ayıran Asena, Tatlıses'in son keşfi olan Didem'le ilgili olarak 'Bana rakip gösterilmesinden hoşlanmıyorum' dedi.


Tahtımı kimseye bırakmam

- Danslarınızla yeniden sahnelerdesiniz. Yeni nesilden kimleri beğeniyorsunuz?
Ben bir değerlendirme yaparken, her şeyiyle değerlendiririm. Mücadele, yaratıcılık kimsede yok! Bir figür üretirsin, herkes onu taklit eder. O senin figürün olarak anılır, ölene kadar gider. Şimdi bakıyorum da kimse de öyle bir şey göremiyorum. Benim için olay, yeni bir şey ortaya atıp 'Vaaayyy' dedirtmektir. Öyle bir dansöz görmedim bugüne kadar.
- Sizden sonra Didem çıktı, aranızda rekabet sözkonusu oluyor mu?
Kimseyle rekabet etmem. Asena her zaman Asena'yla rekabet içindedir. Tarzım, tavrım, duruşum çok farklıdır. Benim mesleğim için yaptıklarım, yaşadıklarım, mücadelelerim kimsenin küçümseyemeyeceği ve gözardı edemeyeceği şeylerdir. Bana rakip gösterilmesinden de hiç hoşlanmam, çünkü herkesin farklı bir kitlesi, farklı bir tavrı var.
- Didem'i sizin tahtınıza aday gösteriyorlar.
Geçmişte de benim için 'Bunun veliahtı', 'Şunun tahtına oturacak' gibi başlıklar atarlardı; çok sinir olurdum. Kardeşim ben kendi başıma bir kraliçeyim; kendi sarayımı, kendi oturacağım tahtımı kendim kurarım. Kimsenin kullanıp bıraktığı tahta oturmam. Ben kendi dünyamı kendim yaratırım. Bunun için kimsenin bana yol vermesine gerek yok. Ben her şeyimi kendim yaparım. Kendim otururum orada, kalkınca da alır götürürüm.

Hocalık yaparım

- Yıllarını sanata veren insanlar zaman içerisinde sıkıntılı anlar yaşayabiliyorlar. Siz geleceğinizi garanti altına aldınız mı?
Arkadaşlarım bana 'Sen fiziğine bak, bir 15 yıl daha götürürsün bu işi. Bu şekilde devam edersen bu vücut sana ihanet etmez, sen ona ihanet etmediğin sürece' diyor. Bu benim elimde aslında. Daha sonrasında dansçı olarak benim yapacağım meslek üniversitelerde hocalıktır.

İki yıl sonra anne olmak istiyorum

- Özel hayatınızda birisi var mı? Evlilik düşünüyor musunuz?
İki yıl sonra evlenip, çoluk çocuk sahibi olmak istiyorum.
- O zaman gönlünüzü çelen biri var... 
Evet birisi için kalbim çarpıyor şu anda. Ama bilmiyorum ne olacağını. Büyük konuşmayayım ama hayatımda bir kere oldu, bir daha da olmaz yani. Çünkü ben o camianın içinde değilim. O camiada anılıyorum ama orada değilim. Çok ayrı bir dünyada yaşıyorum... Okul arkadaşlarımla, mahalle arkadaşlarımla gezip tozan; Üsküdar sahilinde arabayı çekip, balık ekmek yiyebilen bir insanım ben.
Şarkıcılık defterini kapattım
- Geçen haftalarda 'Acıların Kadını' Bergen'i taklit ettiniz. Tepkiler ne yönde oldu?
Merhumeye çok benzediğimi söylediler. Bir arkadaşım, 'Sanki çıkıp gelmiş gibiydi. Tüylerim diken diken oldu' dedi.
- Sizin de bir dönem şarkıcılık deneyiminiz olmuştu. Albüm yaptınız ama gerisi gelmedi.  
Kısa süren bir deneyim oldu. O defteri kapattım.
- Neden böyle bir karar aldınız? 
Benim çok iyi bir sesim yok. Ben bunu kabul edebilen bir insanım.
Röportaj: Olcay Ünal SERT / AKŞAM Gazetesi
Editör: TE Bilisim