- Çok izlenen bir sinema filminden sonra aynı karakterle diziye başlamak riskli değil mi?
Yok risk değil, çok geniş bir tarih birikimimiz var... Ayrıca dizi yayınlanmadan önce Ekim ayının başından itibaren sinema filmi 4 bölüm halinde Show TV'de yayınlanacak, 5'inci bölümden itibaren dizi olarak çekilen yeni bölümler yayınlanmaya başlayacak.
- Muhteşem Yüzyıl ve Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam' dizisine ilgi büyük. Fetih 1453 filmiyle tarihi filmlere ilgi başladı diyebilir miyiz?
Biz bu filmin çekimlerine başladığımızda Eylül 2009'da Türkiye'de tarihi filmlere ilgi yoktu. Biz şu anda Osmanlı dönemini yansıtan dizilere ilgi var diye film çekmiyoruz, onlardan önce başladığımız işe devam ediyoruz. İlginin artması iyi bir şeydir. Biliyorsunuz tarihi kitaplara da ilgi arttı. Tarihi kitaplar artık raflarda en ön sıralara konuyor bu iyi bir şey. İnsanın tarihini bilmesi gerekir; çünkü geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez...
- Muhteşem Yüzyıl tarihi konulardan ziyade özel hayatı ön plana çıkaran konusuyla ilgi çekti.  Fetih 1453'te de böyle olur mu?
Senaryo adına şu anda bir şey söyleyemem ama bizim ki o şekilde olmayacak. Bu  konuda senaryo grubunun ne yaptığına bakmak lazım.
MUHTEŞEM YÜZYIL'LA İLGİLENMİYORUM
- 'Fatih' dizisi 'Muhteşem Yüzyıl'la kıyaslanacaktır muhtemelen... Bu konuda neler söylemek istersiniz? 
Çok samimi söylüyorum, gerçekten onlarla ilgilenmiyorum. Ben orada duran bir adam değilim. Ben Devlet Tiyatrosu sanatçısıyım, 35 yaşındayım. Yaklaşık 14, 15 yıldır bu işi yapıyorum. Evet, insanlar beni yeni tanımış olabilirler ama ben kendimi ya da mesleğimi yeni tanımış bir adam değilim, o yüzden bunlarla ilgilenmem. Ben sadece işimi iyi yapmayı düşünürüm.  
- Böylesine bir ilgiyi bekliyor muydunuz?
 'Bekliyordum, çünkü çok önemli bir karakter, tüm dünyayı ilgilendiren birisi. İnanılmaz bir hayran kitlesi var şu anda da. Yurt dışında twitter'dan, Facebook'tan da yazıyorlar, çünkü neden; orada biliyorsunuz Ortodokslar yaşıyor. Ortodokslara yaşama özgürlüğü ve şansını veren Fatih Sultan Mehmet olduğu için, inanılmaz bir hayranlık var ona.
KENDİMİ SULTAN KONUMUNA SOKMUYORUM
- Fatih Sultan Mehmet, çok önemli bir rol, ayrı bir sorumluluk getiriyor mu?
Ben Devrim olarak sorumluluğumun farkında olan bir adamım. Ekstra bir şey yapmıyorum,  normal hayatıma devam ediyorum. Dışarıya çıkıp çay içiyorum, alışveriş yapıyorum. Kendimi Sultan gibi bir konuma sokmuyorum. Buna gerek yok. Ama bir oyuncu olarak başka oynadığım karakterlere nasıl ciddiyetle yaklaştıysak, aynı ciddiyetle yaklaşmaya devam ediyoruz. O yüzden de bu bende ekstra bir durum yaratmıyor.
 
- Normalde de tarihle ilgili misiniz ?
Tabii ki ilgiliyim. Tarihile ilgili olmayan insan, geçmişini de bilemez, şu halini de göremez, bugün ilgili olmaya başlamadım, çocukluğumdan bu yana ilgiliyim. 
- Geçmişi o zaman yakından biliyorsunuz...
Tabi, günümüz tarihini de yakından takip ediyorum...
- Günümüz tarihini nasıl buluyorsunuz?
Günümüz tarihini çok sağlıklı bulmuyorum. Stratejik olarak, ulusal alanda da uluslararası alanda da sağlıklı bulmuyorum açıkçası. Bunu benim söylememde sakınca yok çünkü artık gözle görülür şekilde ortadadır.

CHE GUEVERA OLMAK İSTERDİM 

- Tarihte yaşayan bir kişilik olsaydınız, geçmişte kim olmak isterdiniz?
Zor bir soru. Che Guevera olmak isterdim! Tamamen devrimci bir insan çünkü... 'Sultan Mehmet'in döneminde yaşamak, onun yanında olmak isterdim. Onunla birlikte bir takım değişikliklere imza atmak isterdim... Mustafa Kemal'in yanında olmak isterdim. Onunla birlikte devrimlere hizmet etmek isterdim... Ama Hitler'in yanında olmak istemezdim. Hitler de tarihi bir karakter ama biliyorsunuz uğursuz bir tarihi karakter. Belki de Hitler'in döneminde yaşıyor olmak ama Hitler'in yanında değil, onun yaptıklarına karşı olmaya çalışan bir devrimci olmak isterdim'
- Devrimci bir ruhunuz var o zaman?
Kesinlikle var ismimle doğru orantılı! Büyükbabam verdi bana bu ismi, kendisi Atatürk devrimlerine sonuna kadar inanmış, o doğrultuda yaşayan bir insandır, onun verdiği ismi taşıdığım için gurur duyuyorum.

CÜNEYT ARKIN HAKKINDA KONUŞMAK HADDİM DEĞİL

- Cüneyt Arkın'ın kült filmi 'Dünyayı Kurtaran Adam'ı nasıl buluyorsunuz?
Cüneyt (Arkın) ağabeyi seviyorum. Onun yaptıklarına karşı benim konuşmam çok yanlış olur. Benim haddim de değil. Onlar kendi döneminin en iyisini yaptılar, biz de bu dönemin en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz. 
- Şimdi de bilgisayar tekniğinden mi faydalanılıyor ?
Bunu çekim için konuşmuyorum. Bir vatandaş her şeye ulaşabilir. Dünyada olup biten her şeyi görebilir. Onunla birebir canlı bağlantı kurabilir. Geçmişte böyle değildi. Dolayısıyla uçağın havada gidiyor olması onun için fantastik bir şeydir. Ama bugün değil.

SÜRPRİZ YAŞAMAYI SEVERİM

- Fatih'in dışında nasıl bir karakteri canlandırmak isterdiniz? 
Zor bir soru, çünkü ben öncesini sonrasını planlayan bir adam değilim hayatımda. Sürpriz yaşamayı daha çok seven bir adamım.
- Her türlü rolü oynar mısınız?
Gayet tabii ki, kendi yeteneklerim doğrultusunda, sevdiğim, kabul ettiğim rolleri oynarım.
- Özel hayatınızla gündeme gelmiyorsunuz...
Gerek yok ki; ne gerek var? Bir oyuncu gizemli olmalıdır! Neden? Çünkü eğer uluorta olursa, onun yaptığı işler, canlandırdığı karakterler bir müddet sonra inandırıcılığını yitirmeye başlar. Ben bir oyuncunun magazin figürü olarak ortalıkta dolaşmasını doğru bulmuyorum! Oyuncu sadece işiyle, canlandırdığı karakterle gündeme gelmelidir. Onun dışında özel hayatım sadece beni ilgilendirir. Başka insanları ilgilendirmez!

Röportaj: OLCAY ÜNAL SERT / AKŞAM

Editör: TE Bilisim