GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNDEN HALUSİNASYONLAR GÖRÜYOR....

Bodrum'da yaşanan gürültü kirliliği ile gündeme gelen Müjde Ar; gazeteci Hakan Aygün'ün sorularını yanıtladı.

Aygün'ün; 'Burada ki gürültüyü nasıl buldunuz? Siz gürültü uzmanı mısınız?' diye sorması üzerine; Müjde Ar "Burada beynime çakılan çiviler yok 'dandara dandara' diye. Dün akşam yastığımda Ebru Gündeş şarkı söylüyordu. Dün kapanış yaptılar. Ama Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras, bin türlü top çevirerek sezon sonuna kadar bunlara sezon boyunca programı yaptırdı." diye yanıt verdi.  Aygün; 'bedava Ebru Gündeş'i dinledin' diye takılması üzerine Ar imalı olarak; "Tabi bütün koy bedava dinledik" diye yanıt verdikten sonra; "Bunda Ebru Gündeş'in suçu yok!.. Bizim bulunduğumuz Kızılburun mevkiinde kasap yok, manav yok, bakkal yok, sessiz bölge ama gazino var. Gazino 2 ay boyunca ruhsatı olmadığı halde ve Başkan'ın 'biz bunlara canlı müzik ruhsatı vermiyoruz' dediği halde kıyametler kopuyor. Ve daha sonra Başkan Ankara'ya kurultaya giderken, vekaleten yerine bakan imzalıyor." dedi. Müjde Ar, gürültü kirliliğinden halusinasyonlar gördüğünü açıkladı.

SEZEN'DE BOĞAZDA TEKNE GÜRÜLTÜSÜNDEN RAHATSIZ...

Kurma hazırlıklarını yaptığı gürültü ile mücadele platformu ile ilgili olarak Müjde Ar; "Çok ilginç biz bunu andığımız anda başta Alaçatı Turizm Derneği Başkanı olmak üzere birçok kişi beni aradı 'Müjde hanım yanındayız' diyerek. Ben 'durun siz turizmcisiniz' deyince, biz milyonlarca liralık yatırım yaptık, gürültü yüzünden Alaçatı turizmi batmak üzere dedi. Ardından, Çeşme, Dalyan, Alanya, Antalya, Göçek'ten arayanlar oldu. Tekne turunda ki müziklerden de çok şikayet var. Boğaz da ki gezi teknelerinden de çok şikayet var. Sezen (Aksu) biliyorsun yalı da oturuyor. O da bana sordu, İstanbul'a ne zaman geliyorsun diyerek. O da onlardan rahatsız ki hatta kendi şarkılarını çaldıkları halde 'camı açmana imkan yok' diyor." dedi.

Müjde Ar, Hakan Aygün'e samimi açıklamalar yaptı.

MUJDE AR, ANNESİ EFSANEVİ SÖZ YAZARI AYSEL GÜREL'İN DELİ DOLU HAYATINI ANLATAN FİLMLE GELİYOR

"Benim modelim Annem"

Müjde Ar "Annem 7 yaşından beri şiir yazıyor. 32 kısım tekmili birden derler ya, Annemin hayatı öyle bir hayat. Tiyatroculuğu var, evlilikleri var, aldatılmaları var. Bir kadın Aysel var... Bir taraftan sanatçı Aysel var, aykırılıkları var, bir tarafta Ozan Aysel var. Sezen'e "ismimin önüne 'deli' sıfatını yerleştirebilmek için ben 50 sene mücadele ettim" demiş. Başkaldıran bir kadın Aysel!" diye konuştu.

Hakan Aygün'ün 'Türk Sineması'nda siz de tabuları yıktınız, klişeleri kaldırdınız, kadının bağımsızlığını getirdiniz, en önemlisi o simge oldunuz.' demesi üzerine sanatçı Ar "Benim modelim Annem. Sonrasında Anneannem. Tabi senaryo yazmak roman yazmaya benzemiyor. Bayağı matematik gerekiyor. Defalarca yazdım. Şurası eksik, burası eksik dendi. Defalarca yazdım ve BKM'ye senaryoyu teslim ettim. Onlar projeyi Netflix'e sunacaklar. Annemin yüzünden sinema da tüm yapımcılar ürküyor. O yüzden Netflix'i düşünüyoruz. 'Aysel' dönem filmi. 60'lar var. 50'ler, 40'lar.. Ben Aysel Gürel'in 50 ile 60 yaş arasını oynayacağım. En verimli yılları. Sezen'le olduğu yıllar. Sezen Aksu, Atilla Özdemiroğlu, Onno Tunç'un olduğu yıllar. O güzel şarkıların patladığı yıllar." dedi.

Hakan Aygün'ün Netflix'i izliyor musunuz, sinemaya açılım getirdi mi sorusuna, Müjde Ar "Bence açılım getirdi. Bizde aşağı yukarı dizilere baktığınızda iyiler bir tarafta, kötüler bir tarafta, adamlar, mafyalar, dayak yiyen kadınlar; bunlar yapılıyor." dedi.

1930'lu, 1950'li yıllarda çekilmiş filmlere sansür getirildiğini söyleyen Aygün, "Orada içecek filmin bir parçası." deyince, Müjde Ar; "Bu ülkede saçma sapan şeylere bakınca yığınla, aklımız yine iyi başımızda kalmış, her alanda; siyasette böyle, yaptığımız işte böyle, insan ilişkilerinde böyle. Şimdi birşey türemiş; hiçbir kural tanımayan (sözde fenomenler), terbiye yok, saygı yok, müşterek yaşamdan haberi yok, tek şeyi 'ben para sahibi olayım'. Para sahibi olmuşsun kardeşim ama adam olamamışsın. Böyle bir kuşak var. O yüzden alabildiğince kabuğuma çekildim. Senin gibi eski dostlar, sevdiğim insanlar var. Keyif verecek, sohbet edebileceğim, entellektüel insanlarla, bana birşey katabilecek insanlarla bir aradayım." dedi.

TELEVİZYONU AÇTIĞIM AN BİRİLERİNİN PARMAK SALLAMASINA DAYANAMIYORUM...

Diziden çok sinemada yer aldığını belirten Müjde Ar, "Dizi olarak en son Haluk Bilginer'le birlikte 'Şahsiyet'te yer aldım. Bence artık bu tür kaliteli yapımlar talep edilecek. Bana kalırsa, televizyonları iktidarın tek bir kanala benzetmesi, eski ilgiyi azalttı. Kimsenin televizyon seyrettiği yok, biz hiç seyretmiyoruz. Televizyonu açtığım an birilerinin bana bağırmasına, parmak sallamasına katlanamıyorum. Aynı maç gibi, hiçbir derinlik yok, kavga dövüş... Hep aynı adamlar çıkıyor, sen bana çak, ben sana çakayım, reyting gelsin şeyindeler." şeklinde konuştu.

SAĞLIK BAKANI KOCA İÇİN AK PARTİ'NİN BAŞINA GEÇSİN DİYE DUYDUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca için 'AK Parti'nin başına geçsin' diyenleri duyduğunu ifade eden Müjde Ar; "Pandemi de bu sonucu biliyorlardı. O ekonomik sıkıntıda, bağırış çağırışda saldılar herkesi. Dünyanın da bizden farklı durumu yok. Pandemi süreci başladığında ben İngiltere'de Londra'daydım. Kardeşimle oradaydık. Bir ay kalacaktım, kısa sürede döndüm. Hiç Pandemi lafı yokken kendimi Karantina'ya soktum. 3 ay dışarı çıkmadım." dedi.
Müjde Ar; Pandemiyle ilgili bir soruya "TTB (Türk Tabipler Birliği) niye hiç işin içine davet edilmedi. Böyle bir konuda, ben size kızdım, bunlara kızmıyorum, bu olur, bu olmaz olmamalı. Bu olursa, böyle olur..." diye yanıt verdi.

TAYYİP BEY, BEN SİNEMA VAKFI BAŞKANIYKEN ÇOK YARDIMCI OLDU

'Tayyip Bey'İ beğeniyor musunuz?' diye sorulması üzerine Müjde Ar "Ben Sinema Vakfı Başkanı'yken Tayyip Bey'le görüştüm, sonra Ercan (Karakaş) İl Başkanı'yken, çok yakın arkadaşlar.. Ve Büyükşehir Belediye Başkanı iken Vakfa çok yardımcı oldu. Ve 'bunlar Sinemacılar iyi geçineyim' diye değil. Samimiyetle çok yardımcı oldu. Hatta Sinema Vakfı Müzesi kurmak istiyordum ben, yapamadık.. Hemen telefonlara sarıldı, 'Feshane'yi size vereyim Müze yapın' dedi. Efendim biz o kadar parayı nereden bulacağız, dedik; 'ben size yol gösteririm' dedi. Sonrasında defalarca VIP salonunda karşılaştık. Şöyle enteresan birşey var. Siyasetçilerle böyle oturup konuştuğun vakit başka insanlar. Siyaset hitabeti başladı mı başka birşey oluyor. Tabi ki ben AK Parti'nin bugün Türkiye'yi getirdiği noktanın hiçbir şeyini beğenmiyorum. Nesini beğeneyim. 'Biz değiştik' dediler, 'üstümüzden o gömleği çıkardık' dediler... Sonrasında Fethullah Gülen olayları, 17-25 Aralıklar, kavgalar, bölünmeler, 15 Temmuz felaketi..." diye konuştu.

4,5 yıl Amerika'da Psikoterapi'yle ilgilendiğini belirten Ar; "Dolayısıyla o psikolojiyi çok iyi anlayabiliyorum. Siyaset, zaman uzayınca, daha da yıpratan, yıpranan birşey. 2023'de seçimler var. Bu kadar sertlik siyaset adına oluyor diye düşünmek istiyorum." dedi.

TÜRKİYE'YE ŞERİAT GELMEZ!..

'Bu ülkeye şeriat gelir diye bir endişeniz var mı? sorusuna Müjde Ar; "Hiç bir endişem yok! Şeriat meriat gelemez. Ben İran'a 4 defa gittim. Humeyni'den sonra gittim, en son da 2 sene önce gittim. Orada mollalar var. Şimdi burada molla dediğin kim Allah aşkına Cübbeli Ahmet mi? Geçen gün içeriye giren (Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah) adam mı? Şaşılacak birşey yok ki. Niye şaşırıyorlar ben ona şaşırıyorum. O ortamlar niye yaratılıyor? Sadece kızlara değil, erkek çocuklara da, o vakıflar, o çıkan rezaletler, herşeyin üstü kapatılıyor..." dedi.

65 yaşımda 'Badeleme' lafını duydum...

Gazeteci Hakan Aygün'ün, Osmanlı da farklı tercihte ki cinsel yaşamı hatırlatması üzerine Müjde Ar; "Osmanlı da Harem vardı, belli bir düzen içinde çok eşlilik yaşanabiliyordu. Bu Şeyh'in sapıklığı, cinselliğini yaşamadığı için değil ki; bu kapalı toplumlarda kim nedir, biz onu bilemiyoruz... Ben İsmail Saymaz'ın kitabını okudum. İsmail'e güvenmesem uyduruyor derim. Yok badeleme, yok bilmem ne, ne bunlar yâ? Ben bu lafları 65 yaşımda duydum. Ne biçim birşeydir bu, nasıl bir korkudur ki, insana her yolu mübah gösteren... Adam anlatıyor, 'karımı aldım, götürdüm. 2 gün sonra yine götürdüm' diye.. Sen aynı kadına sokakta yan gözle bak, aynı adam cinayet işliyorken, şeyh olunca gidiyor." dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI SİYASETÇİ DEĞİL Kİ...

Diyanet İşleri Başkanı ile ilgili soruya Müjde Ar; "Diyanet İşleri Başkanı siyasetçi değil ki, senin böyle bir meziyetin yok git başka birşey ol. Benim eşim siyasetçi, ben siyasetçiliğin ne demek olduğunu biliyorum, anladım. İlk zamanlar çok şaşırıyordum. Birgün yurt dışına Meksika'ya, Hindistan'a tatile gidelim dedim, 'bakarız' dedi. Her şeye 'bakarız' diyor!.. 'Hee sen tabi siyasetçisin' dedim. Bakarız demek, istersem olur, istemezsem olmaz demek." şeklinde konuştu.

İnsanları kafir diye ayırmadığını belirten Müjde Ar; iyi insan, kötü insan diye ayırdığını belirtti.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ, OSMAN KAVALA NEDEN İÇERİDE? BUNU SORARKEN BİLE KORKUYOR İNSANLAR...

Gazeteci Hakan Aygün'ün Youtube kanalında soruları yanıtlayan Müjde Ar, HDP, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya yönelik görüşlerini dile getirdi.
Selahattin Demirtaş'ın iyi bir siyasetçi olduğunu belirten Ar, "Selahattin Demirtaş neden içeride? Bunu sorarken herkes korkuyor. Osman Kavala neden içeride? Çocuksu senaryolarla artık çok yorucu" dedi.

Bir soru üzerine Muharrem İnce'nin yeni parti çıkışını yersiz bulduğunu belirten Müjde Ar, gürültü kirliliğiyle ilgili olarak Kemal Kılıçdaroğlu'na da bir mektup yazdığını ifade etti. 

Editör: TE Bilisim