Gazeteci Sibel Arna’nın “Sibel Arna ile Sırrı Nedir” adlı youtube programının bu haftaki konuğu Zeki Müren’in şoförü, kaptanı, 12 yıllık can yoldaşı Mithat Ayer.

İşte Paşa'nın anlattıklarından öne çıkanlar:

En çok Ajda Pekkan’ı severdi.

“Kibariye’nin çıktığı tizlere ben bile çıkamam” derdi.

Basının Bület Ersoy ile onun eşdeğer gibi göstermesine kızardı.

Hayatı boyunca sadece viski içti

10 yıl boyunca bir insanı sevdi

Opium’dan başka parfüm kullanmadı

24 Eylül kendi söylediği tanımla “Uzaydan Gelen Prens” in yani Zeki Müren’in 24. ölüm yıldönümü. Gazeteci Sibel Arna, “Sibel Arna ile Sırrı Nedir” adlı youtube kanalında Sanat Güneşimiz Zeki Müren hakkında bilinmeyenleri açığa çıkardı. Müren’in 12 yıl boyunca yanından bir gün ayrılmayan şoförü, kaptanı, yaveri, can yoldaşı Mithat Ayer ile röportaj yaptı. İlk kez bir gazeteciye konuşan Ayer’in anlattıkları bizi hiç bilmediğimiz bir Zeki Müren ile tanıştırıyor. İşte röportajdan öne çıkan bazı başlıklar.

Zeki Müren & Müzeyyen Senar

*7-8 yaşlarındayken Bursa’da Müzeyyen Senar’ı görüyor, takip etmeye başlıyor. Bastığı toprakları avuçlarıyla toplayıp eve getirip annesine gösteriyor. “Anne bu topraklara Müzeyyen Senar” bastı diyerek... İzinden gitmek bu olsa gerek. Zeki Müren’in bu hayatta en çok Müzeyyen Ablaya hayran oldu. Ne şanslıdır ki ilerleyen yıllarda ahbap oldu. Ben de çok yakındım kendisi ile. Sık sık tekneyle gezdirirdim.

*Yemek yemeyi çok severdi. Biraz da çok yerdi. Hatta ben çok yemesine kızıyorum diye son zamanlarda “evdeyken sen ayrı yerde ye” demişti. En sevdiği yemek enginardı. Kahvaltı dahil her öğün sofrada peynir ve yoğurt olması şarttı. Yoksa oturmazdı.

*Kibariye’nin sesine hayrandı. Hiç bilmeden o tizlere nasıl çıkıyor, ben bile çıkamam, bir tek Müslüm Gürses ve Ümmü Gülsüm çıkabilir” derdi.

*Bütün sanatçıları severdi ama Ajda Pekkan’ı özellikle beğenirdi. Kadrosunda mutlaka isterdi.

Zeki Müren & Bülent Ersoy

*Bülent Ersoy’u severdi. Çünkü Bülent Ersoy ona karşı her zaman saygılıydı. Zeki Bey’in kızdığı bazı gazetelerde Zeki Bey’le Bülent Ersoy’u eşdeğer gösterirlerdi. Zeki Bey ona kızardı. Yoksa Bülent Ersoy’la bir alıp veremediği yoktu.

*Hayatı boyunca hiç imza atmadı, el sıkışırdı. Sözü sözdü.

*Çalışması çok zordu. İnanılmaz detaycıydı. Pireyi deve yapardı. Bir albüm kaydına girdiğimizde 12 şarkıyı da aynı anda okuyup çıkardı. “Ya yarın sesim aynı olmazsa” derdi.

*Hayatı boyunca viskiden başka içki ağzına sürmedi. Sahne öncesi asla içmezdi. Tek bir parfüm kullandı. O da Opium. Sauna sonrası iki fıs ile mis gibi kokardı.

Mithat Ayer, Zeki Müren sırlarını Sibel Arna’ya anlattı.

https://youtu.be/wOTKLo3OulM

Editör: TE Bilisim