· Bursa CHP'nin açtığı "Devlet Hastanemizi geri istiyoruz" konulu imza kampanyasında toplanan 6.000'i aşkın imza, İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Bursa ve Güney Marmara bölgesinin en eski kamu hastanesi olan Bursa Devlet Hastanesi’nin ivedilikle ve yeniden hizmete açılmasını talep eden Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'nın Muradiye'deki hastane binası önünde yaptığı basın açıklamasının ardından Kent Meydanı ve Setbaşı'nda gerçekleştirilen imza kampanyasında toplanan imzalar, CHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Orhan Aslan tarafından İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi.

CHP'DEN HASTANE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

Bilindiği üzere, Bursa’da 1.050 yataklı kamu hastaneleri kapatılmış, bu arada tamamlanması beklenen Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi yarım kaldığı gibi, yeni açılan Şehir Hastanesi'nde de sadece 950 yatak aktif hale getirilebilmişti.

CHP İl Başkanı İsmet Karaca'nın eleştirilerinin başında, kamu hastanesi açısından büyük sorun yaşayan Bursa şehir merkezinden Şehir Hastanesi'ne yaşanan ulaşım zorluğu ön planda yer aldı. Karaca, Şehir Hastanesinin yıllık maliyetinin 600 milyon lira olduğuna işaret ederek, "25 yıl bu parayı ödemek zorundayız. 50 tane hastane yapacak parayı, Şehir Hastanesi adı altında o şirkete peşkeş çektiler. Bizim kaynaklarımızı oraya aktarıyorlar. Vatandaşın parası gidiyor. Biz çözüm için önerilerde bulunduk, bulunacağız. Sorunları dile getirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İSMET KARACA'NIN SORULARI CEVAP BEKLİYOR

CHP İl Başkanı İsmet Karaca, AKP Bursa Milletvekili Mustafa Esgin'in nisan ayında basına yaptığı açıklamalarda "asla kapanmayacak" dediği Bursa Devlet Hastanesi'nin 16 Temmuz'da kapatıldığını ve Esgin'in hiç sesinin çıkmadığını da hatırlatarak, "Açıklamalarda Devlet Hastanesi'nin yenilenmesi için bütçe hazır deniyor. Niye yeniden açmak için bugüne dek hiç adım atılmadı. Bursalılar doyurucu bir açıklamayı hak ediyor. Biz CHP olarak Bursalıların sağlık alanında yaşadıkları sorunların takipçisi olacağız" dedi.

İMZA KAMPANYASI BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ

Açılan imza kampanyasına ise yoğun katılım oldu. Kent merkezinde sağlık hizmetlerine erişimin zorlaştığına ve hastane ihtiyacına işaret eden Bursalılar, şehir dışına kurulan hastaneye ulaşımda yaşanan sıkıntıları da dile getirerek, Devlet Hastanemizi geri istiyoruz kampanyasına katılım sağladılar.

(Kaynak: Bülten)

Editör: TE Bilisim