AL SANA HABER’in yorumcularından Gazeteci Başak Çokan ve Bahar Candan arasında yaşanan gerginlik ekranlara yansıdı. Canlı yayında birbirine giren Başak Çokan ve Bahar Candan’ ın arasında yaşanan gerginlik sonrası Epilepsi hastası olan Başak Çokan nöbet geçirdi. O anda stüdyo birbirine girdi. Stüdyoya ambulans çağırılırken Al Sana Haber ekibi’ nin ilk yardım müdahalesi ile kendine gelmeyi başaran Çokan daha sonra ilk yardım ekiplerinin gelmesiyle hastaneye kaldırıldı.

Mustafa Sandal’ ın boşandığı eşi Emina Jahovıc’ in aylık 160 Bin TL nafakayı az bulması üzerine masada yorumlar yapılırken Bahar Candan “Mustafa Sandal gibi ünlüler çok para kazanıyorlar. Boşanırken de gerekirse fazla para vermeliler. 160 Bin TL nedir? Bana yetmez,  hele bir de çocuğum varsa nasıl yetsin o para?” diyerek bir yorumda bulundu. Bunun üzerine Başak Çokan “Bahar seninle evlenecek adama da Allah yardım etsin. 160 Bin TL’yi az buluyorsun” dedi. Ve stüdyoda tansiyonun yükseldiği ve kriz yaşanmasına kadar giden o karşılıklı diyaloglar şöyle gelişti…

Bahar Candan; “Hayatım ben ayda 160 Bin TL’ den fazla kazanıyorum. Seyhan benim dekontlarımı gördü. Kanıtlayabilirim. ”
Seyhan Soylu; “Bir lirası yok ama. Kazanıyor da nereye veriyor? Ayda 300 Bin TL kazanıp 3000 TL olmaz mı bir insanın cebinde? Kızım diyorum niye gidip bir çantaya 25 Bin TL veriyorsun? diye kızıyorum.”
Bahar Candan; “Ben Seyhan’la tanışmadan önce benim kredi kartım bile yoktu. Seyhan ile tanıştıktan sonra yaklaşık 3 ay gibi bir sürede milyoner oldum. 160 Bin TL sizin için çok büyük bir para olabilir ama bir başkası için de olmayabilir. Herkes hava atmaya gelince ben şöyle zenginim, böyleyim. Benim daha önce hiç böyle bir şeyimi duymadın Başak. Sen de bu kadar yılların gazetecisisin. Kendini küçük düşürüyorsun.”
Başak Çokan; “Ben geçenlerde yayında ağlarken ‘Çantamdan Dolar getirin, yüzünü silsin’ dediğin için o kadar kınandın ki. Lütfen bak ben sinirli bir insan değilim ama sen de hayal dünyasında yaşama. Senin bunu demen çok yoksunluk ve ahlaksızca bir davranıştı. Bunu senin annen de ablan da söylüyor.”
Bahar Candan; “Sende güzellik merkezlerine gidip benim de, annemin de, ablamın da arkasından konuşabiliyorsun. Mert Berkay’ların güzellik merkezine gitmişler. Sen bizim arkamızdan konuşursan ben de senin gözyaşını dolarımla silerim.”
Başak Çokan; “Kime gitmişim? Hiç bir yere gitmem ben. Senelerdir Daisy Güzellik Merkezi dışında bir yere gitmem.
Nihat Doğan; “Bahar büyüğüne karşı saygılı ol lütfen.”
Başak Çokan; “Bir saniye. Bağırdığın ve edepsizce konuştuğun için haklı değilsin bu bir. Bak ben sana tahammül etmeye çalışıyorum bu da iki. Benim şahsıma ettiğin hakareti asla saygıyla karşılamam. Yorumlarımı eleştirebilirsin. Fikir ayrılığı olabilir. 45 yaşında bir kadınım ve oturup da annesinin, kız kardeşinin dedikodusunu yapacak bir karakterde değilim.”
Bahar Candan; “Hayatım oturup sabaha kadar Özlem Yıldız’ la Bahar Candan dedikodusunu yaptığını buradan mı açıklayayım.”
Başak Çokan; “Sen korkunç tehlikeli birisin. Özlem’ i ben 5 yıldır görmüyorum bile. Çünkü ben 3 yıldır İstanbul’ da yaşamıyorum. Sen çok tehlikelisin ama o zekanı başka yerlerde kullan ama benim üzerimde kullanma. Bana iftira da atma. Yaptığın şey çok çirkin.”
Başak Çokan Seyhan Soylu’ ya dönerek “Bak ben epilepsi hastasıyım ve şu an kendime kızıyorum. İftiraya ve yalana tahammülüm edemediğim için bu tepkim ondan. Çünkü Bahar bir şey hoşuna gitmediğinde ve hoşlanmadığı bir şey yüzüne söylendiğinde direkt olarak yalan ve iftira ile saldırıya geçiyor. Bu yaptığın hiç hoş değil. Geleceğini düşünemiyorum.”
Bahar Candan; “Konuşmuşsun işte arkamdan”
Seyhan Soylu; “Bahar, kadın insan gibi konuşurken kadına iftira atıyorsun şu an. Ben oraya gitmedim diyor kadın. Kadın epilepsi hastası ne yapıyorsun sen ya? İftira atıyorsun ya.” derken o sırada Başak Çokan canlı yayında epilepsi nöbeti geçirmeye başlayınca stüdyodaki herkes Ebru Polat, Nihat Doğan, konuklar ve teknik ekip ayaklandı ve stüdyo birbirine girdi. Yaşanan panik ve çığlıklar ekranlara yansıdı. Canlı yayına ara verildi. İlk müdahaleyi Nihat Doğan yaptı. Olay anı görüntüleri ve sağlık ekiplerinin de stüdyoya gelmesiyle birlikte Başak Çokan hastaneye kaldırıldı. İlk şoku atlattıktan sonra tekrar yayına giren AL SANA HABER moderatörü Seyhan Soylu seyircilerden özür dileyerek Başak Çokan hakkında bilgi verdi.

Seyhan Soylu; “Gazeteci Başak Çokan Bahar ile girmiş olduğu tartışmadan dolayı epilepsi nöbeti geçirdi. Kötü bir durumda şu anda. Ambulans geldi. Sağlık ekibi müdahale ediyor.” diyerek Nihat Doğan’ ı ve Ebru Polat’ ı da yanına çağırdı. Nihat Doğan; “Seyhancığım sen de şu Bahar ile ilgili her şeyi bir gözden geçir. Bahar burada olursa ben bir daha burada olmayacağım. Bu kız burada ölebilirdi.” derken

Süperstar Ajda Pekkan omuzundan ameliyat oldu Süperstar Ajda Pekkan omuzundan ameliyat oldu
Ebru Polat; “Ben de gelmem. Bana yaptıklarını biliyorsun. Bu kıza yaptıklarını biliyorsun. Ya ölseydi. Ne kadar panik yaptık sinir sistemim çöktü. Yeter. Bak bizim başımızı derde sokacaksın sen. Travma yaşadım.”
Nihat Doğan; “Bahar’ın ayda 200 Bin TL’ yi nereden nasıl kazandığı da beni ilgilendirmez. Ama Başak bir insan bir kadın. Haddini bilecek hadsizlik yapmayacak. Başak bugün ölebilirdi. Kadın ölümden döndü. Benim evladım olsa kardeşim olsa ben yine tolere etmem bu kadar. Kusura bakma.” diyerek ağır konuşurken Ebru Polat sinirden gözyaşlarına hakim olamadı.

Editör: TE Bilisim