Yaz aylarında güneş ışınları, deniz ve havuz suyuna maruz kalan cildimiz ve tabi ki kaşlarımız yüksek güneş ışınlarının etkisiyle yorulabilir. Özellikle yaklaşan sonbahar mevsimiyle hava değişimleri  saçlarda ve ciltte yorgunluk, matlık olduğu gibi kaşlarda da dökülmeyle son bulabiliyor.

 YAZ SONU KAŞ ve CİLT BAKIMI NASIL OLMALI?

Oldukça sıcak geçen yaz dönemi, yerini sonbahara bırakmaya hazırlanıyor. Tüm ruhsal ve fiziksel dengeleri değiştiren sonbahar mevsimine uyum sağlamaya çalışan insan vücudu, bu geçiş sürecinde saç dökülmesi ve cilt problemleri gibi bazı fiziksel değişimleri yaşayabiliyor. Üstüne birde mevsim geçişinden dolayı ruhsal dalgalanmaların da etkisi kaş dökülmeleriyle son bulabiliyor. Bu değişim sürecinde vücudun ihtiyaç duyduğu bakım yöntemleriyle desteklenmesi gerektiğini belirten Profesyonel Makyaj Uzmanı Leyla Tonya, bakım ve kontrollerle sonbaharı daha az kayıpla atlatmanın mümkün olduğunu söyledi.

Özellikle depresyonun da etkisiyle sonbaharda yapraklar gibi kaşların da tel tel döküldüğünü ve ciddi seyrekleşmelerin yaşandığını ifade eden Leyla Tonya "Sonbaharda saçlar gibi kaşlar da dökülüyor. Kaşlarda ciddi seyrekleşmeler oluşuyor. Bu durumu pekçoğumuz fark edemeyebiliyoruz ancak kaşlarda yaşanan seyrekleşme ciddi boyutlarda olabiliyor. Ayrıca yaz dönemini bakımsız geçiren kaşlar, sonbaharda daha da güçsüz olabiliyor. Bu yüzden bir mevsimle kaşlarınızı kaybedebilirsiniz ve tekrar uzun bir süre yeniden çıkmasını beklemek zorunda kalabilirsiniz. Sonbaharda kaş kayıplarınızı düşürmek için kişiye özel olarak kıl köklerine uygulanan kaş vitamini ve bitkisel yağ içerikli bakım yöntemlerini yaz sonunda uygulayarak kaşlarınızın daha az kayıpla mevsim geçişini atlatmanıza yardımcı olacsktır. Ayrıca yaz mevsimi boyunca direkt güneş ışınlarına maruz kalan ve kuruyan cildimiz için yoğun nem bakımları öneriyorum. Cilt temizliği ve nem bakımları düzenli yapılmalı bu bakımları bol su içerek desteklemeliyiz” dedi. 

Editör: TE Bilisim