Banyoda kayıp düşmesi sonucu atlattığı kaçış sendromuna yeniden yakalanan ve 235 gün yoğun bakımda kalan Mehmet Ali Erbil, taburcu olmuş ancak geçtiğimiz hafta yeniden rahatsızlanarak apar topar hastaneye kaldırılmıştı.

Ünlü şovmen hakkında önceki gün çıkan haberlerde ise omurilik ameliyatı olacağı söylenmişti. Bu söylentiler üzerine Mehmet Ali Erbil'in doktoru  Dr. Jan Klod Kayuka'dan son dakika açıklamalar geldi. Kayuka, haberleri yalanlayarak Erbil'in son durumundan bahsetti.

İki noktada pıhtı var: Mehmet Ali Erbil'in ameliyat olmasının şu an söz konusu olmadığını belirten Kayuka, ünlü şovmenin toplardamar sistemindeki iki noktada pıhtı olduğunu belirtti. Bunun da aşırı baş ağrısına yol açtığını söyleyen kayuka, tedavinin devam ettiğini açıkladı.

Mustafa Erbil, Prof. Dr. Yeşim Erbil ve Mehmet Ali Erbil birlikte görülüyorlar.

Ne olmuştu?
Mehmet Ali Erbil evinde düştükten sonra kaburgaları kırılmış ve buna bağlı olarak kaçış sendromu hastalığı yeniden nüksedince yaklaşık 8 ay hastanede tedavi görmüş ve daha sonra temmuz ayında taburcu edilmişti. Zorlu bir tedavi sürecinin ardından temmuz ayında hastaneden çıkan Mehmet Ali Erbil, setlere dönerek sevenlerini heyecanlandırmıştı. Ancak Erbil'in tv'de ki son görüntüsü üzmüştü. Kalp spazmı geçiren Mehmet Ali Erbil onu atlatınca bu kez yeniden hastaneye kaldırıldı ve beyninde iki damarın tıkalı olduğu bilgileri ulaştı.

Erbil'in yakalandığı kaçış sendromu nedir?
Tıp dilinde Clarkson hastalığı olarak bilinen Kaçış sendromu, damar içi kan basıncında meydana gelen dengesizlikle ortaya çıkmaktadır. Tekrarlayan damar içi sıvısının azalması ile ortaya çıkan şok atakları ortaya çıkar ve nadir görülür.

Mehmet Ali Erbil kimdir?
Mehmet Ali Erbil, 8 Şubat 1957 yılında İstanbul’da doğdu. Dedesi Kürt Şeyh Es’edê Erbîlî 1835 yılında Erbil'de doğmuş ve sonradan İstanbul'a göç etmiştir ve Menemen olayına karıştığı için idam edilmiştir.

Türkmen kökenli, Tiyatro ve sinema oyuncusu Sadettin Erbil'in ikinci oğlu olan Mehmet Ali Erbil’in, annesi Yurdagül Eken babasından boşanıp bir subayla evlendiğinde İstanbul'da başlayan ortaokul hayatı Balıkesir'de devam eder, Ankara'da biter.

Mehmet Ali Erbil, Devlet Tiyatrosu’nda konuk oyuncu olarak baş rolde En İyi Tiyatrocu Ödülü’nü kazandığında daha 17 yaşındaydı.

Televizyona ilk adımını atmasını sağlayan, hem sunucu, hem de show-man olarak onu ilk keşfeden İzzet Öz'dür. Onunla birlikte televizyon macerası başladı. Onunla birlikte televizyon macerası başladı.

Daha sonra tek kanallı yayın döneminde TRT’de ‘Metronom’ adlı eğlence programında Derya Baykal'la, 1984 yılında da Çiğdem Tunç'la bir ikili oluşturdular.

Sinan Çetin'in "Bay E", Gani Müjde’nin "Kahpe Bizans", Ömer Uğur’un yönettiği "Hemşo" adlı filmlerde rol aldı. 1985′de İlyas Salman ile birlikte oynadığı "Uyanıklar Dünyası" adlı filmle büyük beğeni topladı.

Kanal D’de yayınlanan yarışma programı "Çarkıfelek" ve ATV’de uzun bir süre yayınlanan "Tatlı Kaçıklar" dizisiyle zirveye çıkan başarılı şovmen, Emel Sayın ile 'Aşkım Aşkım' adlı dizide başrol oynadı. Sonrasında "Harakiri" ve "Hababam Sınıfı Güle Güle" adlı filmlerle yeniden beyazperdeye geçti.

Editör: TE Bilisim