Kaz Dağları'nda yaşayan usta söz yazarı Mehmet Yüzüak aniden rahatsızlanınca Burhaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Mehmet Yüzüak, Opr. Dr. Ahmet Kaşoğlu tarafından acil olarak ameliyata alındı. Göbek Fıtığı rahatsızlığı bulunan Yüzüak'ın 10 gün daha gecikmiş olsa durumunun daha da kritik olabileceği öğrenildi.
Mehmet Yüzüak, Kazdağları'nda ki evinde fenalaşınca acil olarak Burhaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. 

Mehmet Yüzüak kimdir?
Mehmet Yüzüak, 2 Şubat 1950 tahininde Kahramanmaraş’ta doğdu. İlkokulu Kahramanmaraş’ta İnönü İlkokulu’nda okudu. Orta öğrenimini Sanat Okulu’nda tamamladıktan sonra, Lise’yi Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1976-77 yıllarında Ankara Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde Edebiyat Bölümü’nde okudu. Türkiye 18.’si olarak kazandığı Edebiyat Fakültesi’nde 2 yıl eğitim aldıktan sonra İstanbul’a taşınmaya karar vererek, konservatuara girdi.

İlk yazdığı ‘Kader Çıkmazı’ adlı şarkı Kamuran Akkor’a Altın Plak kazandırdı. Bu başarının ardından İstanbul Plak Mehmet Yüzüak’a ‘Altın Kalem’ hediye etti.

Sonrasında birçok şarkıya imza attı, Kemancı, Şarkıların Kaderi, Yüz Karası, Hovardaymış Kime Ne, Sevgilim Var Gurbette Onu Sevdim İzmir'de, Biride Bir Bini de Bir, Bir Mucize Allahım, Hasret Pınarı, Günah Defteri, Sevgilim Var Gurbette, Anne, Hasret Ateşi, Dalgın Gözler, Günahkar Olmadan, Sevda Yolu, önemli şarkılarından bazılarıdır.

1976-77 yıllarında Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği Altın Kelebek Yarışması’nda ‘Kemancı’ üst üste 2 yıl ‘Yılın Şarkısı’ seçilerek Altın Kelebek Ödülü’nü kazandı.

Emel Sayın, Gönül Yazar, Zeki Müren, Bülent Ersoy, Gülden Karaböcek, Neşe Karaböcek, Gönül Akkor, Kamuran Akkor, Tanju Okan, Seda Sayan gibi usta isimler şarkılarını seslendirdi.
Çok sayıda şarkıya imza atan Mehmet Yüzüak’ın, ‘Kemancı’ adlı şarkısı 36 sanatçı tarafından okundu ve Dünya Rekorlar Kitabı’na aday gösterildi.
Mehmet Yüzüak, Sibel Can ile görülüyor.
Editör: TE Bilisim