Usta söz yazarı Mehmet Yüzüak, bu akşam saatlerinde fenalaşarak İstanbul da Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Evde kusarak ağzından burnundan kan gelen ünlü söz yazarını yeğeni ambulansla hastaneye yetiştirdi.

Mehmet Yüzüak'ın akşam yemeğini yedikten sonra evde birden yere düştüğü ağzından burnundan kan gelince derhal ambulansla Göztepe de ki Eğitim ve Araştırma Hastanenin acil servisine kaldırılarak yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Saatler sonra gazeteci Olcay Ünal Sert'e ulaşan Mehmet Yüzüak sanatçı dostlarından helallik istedi. Mehmet Yüzüak, daha önce de hastaneye kaldırılmış bir süre yatarak tedavi görmüştü. Sanatçının karaciğer nakli olması gerektiği öne sürülmüştü. Mehmet Yüzüak'ın tetkiklerinin halen devam ettiği henüz kesin bir teşhis konulmadığı yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.

Ebru Gündeş - Mehmet Yüzüak
Mehmet Yüzüak kimdir?

Söz yazarı ve besteci Mehmet Yüzüak, 2 Şubat1950 tahininde Kahramanmaraş’ta doğdu. Kalabalık bir ailede mutlu bir çocukluk dönemi geçirdi. İlkokulu Kahramanmaraş’ta İnönü İlkokulu’nda okudu. Orta öğrenimini Sanat Okulu’nda tamamladıktan sonra, Lise’yi Kahramanmaraş’ta bitirdi. 1976-77 yıllarında Ankara Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde Edebiyat Bölümü’nde okudu. Türkiye 18.’si olarak kazandığı Edebiyat Fakültesi’nde 2 yıl eğitim aldıktan sonra İstanbul’a taşınmaya karar vererek, konservatuara girdi. Piyerloti’de 3 yıl Konservatuar da şan, nota ve solfej eğitimi aldıktan sonra şarkı sözü yazmaya başladı.

'Kemancı' şarkısıyla Altın Plak Ödülü kazanan ve Hürriyet Gazetesi Kelebek eki tarafından verilen Altın Kelebek Ödülleri'nde 3 yıl üst üste 'Yılın Şarkısı Ödülü' kazanan Mehmet Yüzüak'ın güftelerini Zeki Müren, Bülent Ersoy, Emel Sayın, Gönül Yazar, Gülden Karaböcek, Neşe Karaböcek, Behiye Aksoy, Kamuran Akkor, Gönül Akkor, Tanju Okan, Seda Sayan, Selami Şahin, Hülya Avşar, Ebru Gündeş gibi çok sayıda önemli sanatçı albümlerinde yorumladı.

Beynine pıhtı atan Nuri Alço yoğun bakıma kaldırıldı Beynine pıhtı atan Nuri Alço yoğun bakıma kaldırıldı

Önemli eserleri arasında; Kemancı, Şarkıların Kaderi, Kader Çıkmazı, Yüz Karası, Hovardaymış Kime Ne, Biride Bir Binide Bir, Sevgilim Var Gurbette Onu Sevdim İzmir'de, Sevda Yolu, Bir Mucize Allahım, Hasret Pınarı, Sen Tanrı'nın Yanındasın Söyle Benide Affetsin Anne, Kimseler Kurtaramaz Seni Ben Yandım Ah Yandım, Dalgın Gözler, Günahkar Olmadan gibi şarkıları yer alıyor.

Mehmet Yüzüak, birçok ünlü ismin sırdaşı olarak da biliniyor.

Bülent Ersoy - Mehmet Yüzüak Avustralya turnesinde görülüyorlar.
Mehmet Yüzüak & Bülent Ersoy Avustralya da.
Mehmet Yüzüak & Gülden Karaböcek

Mehmet Yüzüak & Seda Sayan
Mehmet Yüzüak & Sibel Can
Ajda Pekkan & Mehmet Yüzüak
Mehmet Yüzüak & Türkan Şoray 

Editör: TE Bilisim