Geçtiğimiz cuma günü ameliyat olan Serengil, önceki gün tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. Seren Serengil, geçirdiği operasyonun ardından 'Söylemezsem Olmaz' programına telefonla bağlandı.

"MİDEMİ ALMIŞLAR, BU BİR SKANDAL!"

Son sağlık durumu hakkında bilgi veren sunucu, yanlış mide küçültme ameliyatı kurbanı olduğunu açıkladı.

"Aylardır ameliyatı bekliyordum." diyen Serengil, "Çünkü İzmir'deki doktorum mide küçültme ameliyatı videosunu bir türlü vermiyordu. Neden kaçtıklarını anlıyoruz. Bütün organlarım yapışmış. Ameliyatım 6 saat sürecekti ama operasyonu geçiremedim. Çünkü midem yok. Bu, skandal bir durum. Doktorum şunu söyledi: ‘Böyle bir ameliyat 70 kiloda bir insana yapılamaz ve alt midenizi bulamadık.’ Organım yok. 3-5 kilo daha almak zorundayım." açıklamasını yaptı.

SEREN SERENGİL'E SUÇLAMA: PARA İSTEDİ!

Seren Serengil'in suçladığı eski doktoru Op. Dr. Ersin Aksu ise avukatı aracılığıyla bir açıklama yaparak ünlü sunucu hakkında hukuki süreç başlattığını duyurdu.

Açıklamada, Seren Serengil’in ameliyat sonrası süreçte gerekli işlemleri yapmadığı ve para istediği iddia edildi. Serengil ile ilgili ses kayıtlarının savcılığa teslim edildiği belirtilirken, konuyla ilgili hukuki sürecin başladığı belirtildi.

"AĞRILARIM VAR"

Serengil, birkaç gün önce sevgilisi Mustafa Rahman Tohma ile hastane koridorunda çekilen bu karesini yayınlamıştı. Seren Serengil, paylaşımına, "Daha iyiyim... Kan torbam ve direnlerim yarın çıkacak. Saatte bir yürüyorum. Sağ olsun Mustafa Rahman Tohma bakıyor, yürütüyor, yediriyor ve tuvalet yaptırıyor. Ameliyatım dualarınızla iyi geçmiş, doktorum söyledi. Bağırsağımdaki dikişlerimden dolayı ağrılarım var." notunu düşmüştü.

"BENİ YALNIZ BIRAKMADI"

Öte yandan Serengil'i dün yakın dostu Hande Yener, ziyaret etmişti. Yavaş yavaş sağlığına kavuşan Serengil, o anları Instagram hesabından takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmemişti. Ünlü sunucu, gönderisine, "Hande'ciğim gelmiş, hediyeler almış... Hastalığım süresince de yalnız bırakmadı. Hande bir tanedir." notunu düşmüştü.

Bir hayli neşeli olduğu görülen Seren Serengil'in zor günleri geride bıraktığı ve bir süre daha dinlenmesi gerektiği öğrenilmişti.

'DUMPING SENDROMU' NEDİR?

Midenin bir bölümünün ya da tamamının alındığı ameliyatlar veya gastrik bypass operasyonu sonrası ortaya çıkabilen 'Dumping sendromu', midenin çok hızlı boşalması ile karakterize bir semptom olarak tanımlanabilir. Midenin küçültülmesi sebebi ile mide, bağırsaklara daha yakın bir hal alır. Hastanın ameliyat sonrasında şeker içeren besinler tüketmesi halinde, gıdaların bağırsaklara gitmesinin ardından sindirime uğrayarak bağırsaklardaki damarlar tarafından emilimi gerçekleşir.

Editör: TE Bilisim