Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu son yolculuğuna uğurlandı Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Yapımını CNP Film’in, yapımcılığını Mehmet Canpolat ve Sadi Canpolat’ın üstlendiği gerçek bir hikayeden uyarlanan aksiyon filmi ‘49’ için etkileyici bir gala gecesi düzenlendi. DEAŞ’a esir düşen 49 Türk vatandaşının kurtarılması için düzenlenen operasyon ve perde arkasında yaşananları sinema perdesine aktaran filmin gala gecesi duygu dolu anlara sahne oldu.


 

Özge Gürel, Sinem Ünsal, Yüsra Geyik, İlker Kızmaz, Onur Akbay, Hikmet Karaman, Beril Pozam, Cansel Elçin, Zeynep Tuğçe Bayatlı, Erkan Bektaş, Cemal Okan geceye katılanlar arasındaydı.

Başrollerini İsmail Hacıoğlu, Hande Doğandemir, Sinan Tuzcu, Doğukan Polat, Hasan Küçükçetin ve Kerem Alışık’ın üstlendiği filmin oyuncuları gösterim öncesi basının sorularını yanıtladı ve duygularını dile getirdi.

İsmail Hacıoğlu: ‘49’ filmi hikayesi gereği kendini anlatabilen bir film, zaten haberlerden de hatırlayacağınız üzere 49 çalışanımızın rehin alındıktan sonra kurtuluşunun hikayesi. Bunu anlatmak da bize nasip oldu. Gerçek kahramanlar oradalar, filmi de izlediler. Hoşlarına gittiğinin de biz teyidini aldık. O yüzden bugün biraz rahat bir şekilde sizi karşıladık. Biz çok güzel bir iş çıkardık, umarım seyirci de aynı fikirde olur.

Kerem Alışık: Gerçek bir hikaye olması, bire bir yaşanması ve İsmail’in de dediği gibi bunun gerçekleştirilmesi, bize nasip olması bizi mutlu ediyor, bu hikayenin içinde olmak çok güzel. Çok emek var, çok zahmet var, orada yaşananların bire bir hissedilerek perdeye aktarılması var. Böyle hassas ve güzel bir işin içinde olmaktan mutluyuz, teşekkür ediyoruz.

Hande Doğandemir: Çok profesyonel bir ekiple, çok şahane bir kadroyla birlikte böyle önemli ve gerçek bir olayın hikayeleşmesi seyirci ile buluşacak. Biz de heyecanlıyız böyle bir projenin içinde olduğumuz için. Fiziki olarak zorlu şartlarda çalıştık ama izlediğimizde gördük ki hepsine değmiş, o yüzden de ‘iyi ki’ diyoruz. Hepimiz aylar öncesinden dövüş dersleri, silah eğitimleri aldık. Ciddi ve yoğun bir antrenmandı ama iyi ki de öyle olmuş çünkü sete çıktığımızda ne kadar zorlu olduğuyla yüzleştik. Fiziki şartlar, sıcak ve coğrafya derken bizi epey zorladı. Çok gerçekçi, çok profesyonel harika bir aksiyon filmimiz oldu. Bunun yanı sıra duygusu da etkili bir film oldu.

Sinan Tuzcu: Böyle bir ekiple olmak gerçekten çok keyifli. Artık insanların sinemaya gelmesi, salonların dolması lazım. Bu film de yerli bir aksiyon filmi olarak tamamen bizim hikayemizi anlatan bir iş olmasıyla çok değerli.

Doğukan Polat: Çok güzel bir süreç geçirdik. Gerçek bir hikayeyi anlattığı için ayrıca mutluyuz. Yıllarca Hollywood sinemasını izledik aksiyonda ama izleyenler görecek ki Türkler de bu işi çok iyi bir şekilde yapıyor. Bizler de aksiyonu iyi bir bir ekiple hazırlandık ve çalıştık. Neticeden de çok mutluyuz. Umuyoruz ki halkımız da sinemada izleyerek çok beğenecekler.

Hasan Küçükçetin: Beş-altı haftalık uzun süren bir set sürecimiz oldu. Bunun mimarı da yönetmenimiz. Bütün arkadaşlarım adına kendisine teşekkür ediyorum.

Hakan İnan: Türkiye’de yapılmış en iyi aksiyon-drama filmlerinden birini seyircilerle buluşturacağımız için çok heyecanlıyız. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın çok başarılı bir operasyonla Musul Büyükelçiliğimizde rehin alınmış 49 kişiyi kurtarma hikayesini izleyeceğiz. Çok güzel bir film oldu, artık salonlarda seyircimizle buluşmak istiyoruz.

Gösterimin ardından gözyaşlarını tutamayan misafirler film ekibini dakikalarca ayakta alkışladı.

‘49’ cuma günü sinemalarda.

49 fragman

https://youtu.be/sNAlS1YyiLQ

Editör: TE Bilisim