Acıların Kadını Bergen'in hayatı yıllar sonra film oldu. 4 Mart'ta gösterime girecek film aynı zamanda 80'li yılları ve o dönemin müzik kültürünü de beyazperdeye taşıyacak.

Efsane sanatçı Bergen'i Farah Zeynep Abdullah canlandırdı.

Yapımcılığını Orchestra Content’in yaptığı ve dağıtımını CJ ENM Türkiye’nin üstlendiği, sezonun merakla beklenen filmi ‘Bergen’, görkemli prodüksiyonu, Türkiye’nin bir dönemini yeniden canlandıran muhteşem set tasarımı, zengin oyuncu kadrosu ve çarpıcı hikayesi ile seyirciyi derinden etkileyecek. 4 Mart’ta gösterime girecek filmin biletleri ön satışa çıktı.

Etkili bir dönem atmosferinde, Türkiye’nin yaşadığı değişimi de gözler önüne seren 'Bergen', özenli dönem çalışması, dekor, aksesuvar, kostüm ve otomobilleri ile de dikkat çekecek ve seyirciyi 70’li ve 80’li yılların Türkiye’sine götürecek.

Filmin sanat yönetmeni Vahit Yazıcı ve kostüm tasarımcısı Baran Uğurlu, ekipleriyle birlikte ‘Bergen’ filmi için büyülü bir dönem atmosferi yarattı.

‘Bergen’ güçlü sesi ve konservatuardan başlayan şarkı söyleme tutkusuyla efsaneler arasına girmiş Belgin Sarılmışer’in hayatını konu alıyor. Filmde Bergen’i ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah canlandırdı.

‘Bergen’in yaşam öyküsünü anlatan filmin yapımcılığını ve yaratıcı yapımcılığını Mine Şengöz, senaryosunu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz, yönetmenliğini Mehmet Binay ve M. Caner Alper üstlendi. ‘Bergen’de Farah Zeynep Abdullah’la birlikte, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran başrolleri paylaşırken; filmin oyuncu kadrosunda Nergis Öztürk, Ali Seçkiner Alıcı, Ahmet Kayakesen, Arif Pişkin, Şebnem Sönmez, Nurcan Eren ve Suzan Kardeş gibi birbirinden yetenekli isimler yer aldı. ‘Bergen’in müzikleri ise usta sanatçı Mazlum Çimen’e ait.

--

Editör: TE Bilisim