Birol Güven “Hekses seyirciyi aşağılamaktan vazgeçsin!“

6. Bodrum Türk Filmleri Haftası'nın 3. gününde "Pamuk Prens" sinema filminin başrol oyuncusu Tamer Karadağlı, ünlü yapımcı, yönetmen ve senarist Birol Güven ve Sinema Salonları Yapımcıları Derneği (SİSAY) Başkanı Cenk Sezgin Bodrum da basın toplantısı düzenledi.

TE Bilisim
TE Bilisim
Editör
Yayınlanma
1251 Gösterim
 Bu yıl 6.'sı düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası'nın 3. gününde "Pamuk Prens" sinema filminin başrol oyuncusu Tamer Karadağlı, ünlü yapımcı, yönetmen ve senarist Birol Güven ve Sinema Salonları Yapımcıları Derneği (SİSAY) Başkanı Cenk Sezgin Bodrum da basın toplantısı düzenledi.

"HERKES SEYİRCİYİ AŞAĞILAMAKTAN VAZGEÇMELİ"


Birol Güven, "Türk seyircisi 20 yıldır dizi izlediği için çok bilinçlendi. Bizde o dünyanın filmini yaptık. Seyircinin ilgisini görünce az bile yapmışız dedim. Cesur bir film oldu. Bu yüzden Tamer Karadağlı"tebrik ediyorum." dedi. Türk sineması ve dizilerde kalite arttıkça daha sinematografik filmler yapılmak zorunda diyen Güven, "Yeni yazarlar, yeni yapımcılar yetişmek zorunda. Herşeyi bilen, sektörü bizim gibi yakından takip eden dinamik bir seyirci var. Bence herkes seyirciyi aşağılamaktan vazgeçmeli. O eskide kaldı. Hikaye yani, keşke bizler hem tv de hem de sinema da seyircinin seviyesine erişebilsek. Türk seyircisi yenilik istiyor, o ezberin, paradigmanın bozulmasını isteyen yepyeni bir seyirci var." dedi.

KARADAĞLI "KENDİNİZİ DEV AYNASINDA GÖRMEYE BAŞLADINIZ MI TEHLİKE ÇANLARI ÇALMAYA BAŞLIYOR"

Oyuncu Tamer Karadağlı özel hayatıyla gündeme gelmeyi istemediğini belirterek, "Bu teklif başka yerden gelse kabul etmezdim. Birol'la benim bir dostluğum var ve güvendiğim bir insan. O yüzden kabul ettim. Umarım yanlış anlaşılmam." dedi.

Oyuncular egosu yüksek kişiler, teklif edildiğinde zor oldu mu sorusuna Karadağlı "Ben kendimi sizin beni ciddiye aldığınız kadar ciddiye almıyorum. Oyuncu egosu bütün sanatçılarda vardır. O ego sizi bir yerlere getiriyor. O egonun içinde kalıp, kendinizi dev aynasında görmeye başladığınız zaman tehlike çanları çalmaya başlıyor. Bizim işimizi yaparken biraz eğlenmeye baktık. Sonuçta ben atomu parçalamıyorum" dedi. Arzu Balkan, Birol Güven gibi tanıdığı kişilerle oynamanın avantaj olduğunu söyleyen Karadağlı, "Cesur ve komik bir film oldu." dedi.

"15 YIL ÖNCE TAMER KARADAĞLI'YA TEKLİF EDİLEMEZDİ"

"10-15 yıl önce olsa bu filmi yapamazdım, Tamer Karadağlı'ya teklif bile edilemezdi" diyen Birol Güven "Benim aklıma gelmezdi, birileri de dayak yerdi. A"merika da yapılsa bu rolü Robert de Niro yapardı ama o da yapmadı, bizden Tamer Karadağlı yaptı. Mesleğe yeni başlamış celebrity'lerle bunu yapamazdık. Doğru zamanda doğru kişi ile yaptığımıza inanıyorum. Bu film para ile yapılabilecek bir iş değildi. Eş, dost, güvendiğim kişilerle çektim. Tamer Karadağlı, Arzu Balkan, Gani Müjde, Şoray Uzun, Hamdi Alkan, Pınar Altuğ, Yağmur Atacan, Volkan Severcan oynadı." diye konuştu.

KARADAĞLI "TARIK AKAN'IN ÖLÜMÜNE ÇOK ÜZÜLDÜM"


Tarık Akan'ın ölümüne çok üzüldüğünü söyleyen Tamer Karadağlı, "Türk Sineması'nın mihenk taşlarından birini kaybettik. O insanların her zaman hatırlanması gerekir. Çocukluğumda onun filmlerini seyreder onlar gibi olmak isterdim. Sonra kendisi ile de tanışma imkanım da oldu. Aynı şey Cüneyt Arkın için de geçerli.. Cüneyt Arkın ile ilk tanıştığımda çok heyecanlandım. Duayenlerin yaşarken değerini bilmek gerekir." dedi.
Editör: TE Bilisim
Editör Hakkında
Yorumlar