"Cesur film oldu" 

Yönetmenliğini Mustafa Kenan Aybastı’nın yaptığı, başrolleri Bedia Ener, Cezmi Baskın,  Beran Soysal, Cansu Fırıncı, Serpil Özcan, Dilşah Demir ve Eren Vurdem’in paylaştığı “Yolculuk” adlı sinema filmi izleyiciyle buluştu.
 
Masum gençlerin kandırılarak dinci terör örgütlerinin eline geçmesini konu alan filmde, canlı bombaya dönüşen Mehmet (Beran Soysal) karakterinin babasını oynayan usta oyuncu Cezmi Baskın, “En başta gençlere destek vermek için bu filmde rol aldım. İkincisi cesur bir film olacağını hissettiğim için bu filmdeyim. Tabuların konu edilmesi beni çeken diğer bir faktör. Derinliği olan bir film oldu. Samimi duygularla çekileceğini hissettiğim için bana doğru bir iş gibi geldi. Herkesin cesaret edemiyeceği bir film olduğunu gördüğüm için mutluyum.”  dedi.
 
Cezmi Baskın "Cesur film oldu" dedi.

Günümüzde yaşanan konulara değinmesiyle ilgili olarak Cezmi Baskın, “Her marjinal şeyin şiddeti kucaklaması çok kolay.  O yüzden toplumun bu tür marjinalliklere karşı uyanık olmasını öneren bir film olacağı senaryodan belli idi. Suriye de yaşanan mezhepsel savaşların ne kadar gereksiz olduğunu,  dinin yozlaştırılarak insanların nasıl kandırılmak istendiğini ortaya koyması açısından önemli bir film.  Toplumu  bilinçlendirmesi açısından da  insanlığı doğru yöne götürmeye çalışan güzel bir film oldu”  dedi.
 
"Yolculuk" 22 Nisan'da sinemaseverlerle buluştu.

Oynadığı baba karakteriyle ilgili olarak  Cezmi Baskın “Aslında sıradan otoriter bir baba figürü benim oynadığım. Ve bu insanların din anlayışları, olaylara bakışları ve disiplin anlayışları çok değişik. Benim babam da böyle bir adamdı. Çoğunluğu Müslüman bir toplumda yaşıyoruz. Bu adam da bu çoğunluktan birisi, aşırılıklara karşı ama dindar bir adam diye düşündüm hep. Türkiye’deki insanların cehaletlerinin getirdiği ya da az bilginin getirdiği çeşitliliğin bir simgesi olarak gördüm.” dedi.
 
Beran Soysal, Cezmi Baskın, Bedia Ener, Cansu Fırıncı 'Yolculuk' sinema filminde.
Usta oyuncu Cezmi Baskın film gösterimi sonrası çocukları kırmayarak hatıra fotoğrafı çekti.

Editör: TE Bilisim