Türk Sineması’nın efsane ismi Fatma Girik 72. doğum gününü 2000 fotoğrafından oluşan dev sergisi ve binlerce hayranıyla birlikte kutladı. Girik’in 58 yıllık sanat hayatının en özel karelerinin yer aldığı, “Fatma Girik Geçmişten Geleceğe Fotoğraf Sergisi”nin açılışı 12 Aralık Cumartesi saat 15:00’te gerçekleşti. Daha önce Hülya Koçyiğit, Emel Sayın, Türkan Şoray için yapılan sergiye ev sahipliği yapan Kale Outlet Center kapılarını bu kez de Fatma Girik hayranlarına açtı.

Bugüne kadar toplam 186 filmde başrol oynayan Girik’in, setlerden, galalara, gazete küpürlerinden, dergilere, en özel kareleriyle, yaşamın en güzel anılarına tanıklık eden, en 2000 fotoğrafı sergide yer aldı.

Sergide yer alacak birçok fotoğraf için sanatçının kendi fotoğraf arşivinden yararlanılırken; Almanya, Adana , Hollanda, İngiltere, İzmir, İsveç, Samsun olmak üzere Türkiye ve dünyanın her yerinden Fatma Girik fanları kendilerine ait olan arşiv fotoğraflarını da paylaştılar.

“Fatma Girik Geçmişten Geleceğe Fotoğraf Sergisi”nin açılışında efsane sanatçı Fatma Girik, kısa bir süre önce vefat eden hayat arkadaşı yönetmen Mümduh Ün'ün fotoğraflarını görünce duygu dolu anlar yaşadı.

Fatma Girik gazetecilerin soruları üzerine elini yüzüne kapatarak üzüntüsünü belli etti.

Sergi için 30 kişilik ekip, 3 ay boyunca sanatçının fotoğraflarını arayarak, özel tarama ve baskılarının yapılması için çaba gösterdi. 26.000 m2’lik alanın, tüm koridorları, mağaza vitrinleri, Fatma Girik fotoğrafları ile renklenecek. 1 ay boyunca sergilenecek fotoğrafların satışından elde edilen gelir, Fatma Girik’in isteği üzerine Avrasya Şizofreni Derneği’ne bağışlanacak.


Fatma Girik için film rulosu şeklinde pasta hazırlandı. Sanatçı pastayı görünce büyük bir mutluluk yaşarken, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Fatma Girik fotoğrafları sergisinde büyük izdiham yaşandı.


Editör: TE Bilisim