Türk Sineması'nın dev oyuncusu İzzet Günay, Hülya Koçyiğit'e samimi açıklamalar yaptı.

‘’Bizim kuşak çok acılar çekti sayılır ama yine de anlatırken hep pembe günler diye anlatıyoruz. Fazla şikâyetimiz yok ama bir yokluktan gelen bir kuşağız.’’ diyen usta oyuncu İzzet Günay her şeyin değerini ve kıymetini bildiklerini söyledi.

Türkan Şoray - İzzet Günay

Büyük fedakarlıklarla çalıştıklarını belirten Günay ‘’Bir gün taksiye bindiğimde taksici beni tanıdı ve ‘’Sizin zamanın futbolcuları ve sinemacıları bu işten asker çıktınız’ dedi. Büyük bir fedakârlıkla çalıştık, o zorlukları yenmeye azimliydik çünkü işimizi çok seviyorduk, seyirciye bir saygımız vardı. İyi ki de o sevgimiz hep devam ediyor, onlar hep bizi seviyorlar onların sevgisi olmasa biz bugün yokuz.’’ dedi.

Aziz Nesin uyarlaması ‘Mucize Aynalar’ 5 nisan da gösterimde! Aziz Nesin uyarlaması ‘Mucize Aynalar’ 5 nisan da gösterimde!

İzzet Günay, Vesikalı Yarim sinema filminde Türkan Şoray ile birlikte. (1968)

Yeni neslin, yeni bir dünya peşinde olduğunun altını çizen sanatçı ‘’Yeni nesil bizim neler geçirdiğimizi bilmiyor, nasıl o ellili altmışlı yılları geçtiğimizi kimse bilmedi ve bilemeyecek, yeni kuşak bunu tadamayacak maalesef. Onlar yeni bir dünyanın peşindeler, o eskiler bitti ve kapandı. Onlar kendilerine yeni bir dünya kuruyorlar ve inşallah o dünyaya hazırlardır diye düşünüyorum’’ dedi.

Yeni sinemacılarını çok şanslı bulduğunu ifade eden ‘’Bizim yaptığımız sinemaya çok şey borçlular, size çok şey borçluyuz diyerek de bunu ifade ediyorlar. Bu da benim hoşuma gidiyor. Biz o devri yaşamasaydık, onlar bu devri yaşayacaktı. Bu yüzden ben çok şanslı buluyorum onları. Sinemaya asılsınlar, meslek edinsinler ama kendilerini geliştirmek için de çaba sarf etsinler. Hayata bir kere geliniyor ve o hayatı yüceltmek için iyi yaşamanın yollarını bulmaları gerekiyor.’’ dedi.

Antikacılığa ilgisi olan sanatçı, her şeyin ilgi alanı içinde olduğunu söyledi. Günay ‘’Antikacılık benim hayatımı kapsar. 58 yılında başladı. Ben Kapalıçarşı’da yetiştim. Her şey benim ilgi alanım içinde, eskiden beri meraklıyım. Bir şeyi araştırıyorsun, bir şeyi araştırırken başka bir konu ilgini çekiyor. Antikacılıkta ya da hobisi olan insanlarda önemli bir şey vardır. Bir zirveye doğru tırmanırsın ama zirve orada durmaz. Senin bilgin arttıkça, zirve de yukarı çıkar ve oraya hayatta ulaşamazsın. Yaklaşırsın ama parçaları bulamazsın.’’ dedi.

Günay maziyi hatırlamanın hoşuna gittiğini belirterek ‘’Yaş ilerledikçe mazi uzaklaşır, derler ama tamamen yalan. Mazi geliyor, buraya oturuyor, beyninin içine oturuyor. Her şeyi daha net hatırlıyorsun. Mazi uzaklaşmıyor tamamen tersi. Bunu insanlar benden duyduktan sonra denesinler, ben her şeyi daha net şekilde hatırlıyorum ve hatırlamak çok hoşuma gidiyor.’’ dedi.

Hülya Koçyiğit, her Pazar TRT-2 ekranlarında yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programında bu hafta, usta oyuncu İzzet Günay’ı konuk etti.

Editör: TE Bilisim