Atilla Saral, Zeynep Gülmez, İlker Gürsoy, Burak Kaya, Mehmet Vanlioglu, Aydın Pusa, Efe Kopuz ve Onur Bayraktar'ın yanı sıra  bir çok başarılı oyuncununda yer aldığı Filmin yapımcılığını Taş Film üstleniyor.

1950-1970 yılları arasında geçen ve Bulgaristan'dan Türkiye'ye kaçan 3 gencin hayat hikayesini konu alan Kaçış 1950 isimli sinema filmi, acıklı hikayesi, dekoru ve kostümlerinin yanı sıra oyuncuların etkileyici performanslarıda göz dolduruyor.

Bu sene yüzüncü yılını kutlayan Bulgaristan göçmenleri  Filmin vizyona girmesini dört gözle bekliyor.

Bugüne kadar yaptığı çalışmalarla isminden sıkça söz ettiren filmin yapımcısı ve Taş Film'in sahibi İhsan Taş"Çok zor şartlarda Ülkemize göç etmek zorunda kalan göçmen kardeşlerimiz filmi izlerken adeta kendinden bir parça bulacaklar. Çünkü biz gerçek bir hikayeden yola çıkarak yazdık filmimizi. Sevgili Zülkef Yeşilbahçe'in "Ata Topraklarından Ana Vatana Anılar" isimli kitabından uyarlanan film, Türkiye'de yaşayan milyonlarca Göçmenimizin  yüreğine su serpecek bir film. 

Taş sözlerini şöyle sürdürdü: Bu filmden hiç bir maddi beklentim yok, Bu filmim tüm Bulgaristan göçmeni kardeşlerimize armağanım olsun Senaryoyu okurken çok etkilendim ve hiç düşünmeden filmi çekmeye karar verdim. En büyük temennim geçmişte yaşanan o zulümlerin bir daha yaşanmaması ve insanlar Ülkelerinden göç etmek zorunda kalmaması" diye konuştu.

Taş Film Kaçış 1950 filminin bir yandan Göçmenler tarafından ilgi görmesine sevinirken, Diğer yandan da filmin Yüzüncü yıla denk gelmesiyle bir ilki de gerçekleştirmiş oldu.
Editör: TE Bilisim