Geçtiğimiz günlerde çekimleri tamamlanan filmin ilk teaserı bugün sinemalarda dönmeye başladı.
Ülkemizde en çok at ve atlı kullanılan film olma özelliğine sahip Karaoğlan için; Hollanda ve Türkiye’den 10 adet at satın alındı. Özellikle Hollanda’dan gelen özel eğitimli Fresian türü çok değerli at, Karaoğlan’ın atı Yağmur olarak karşımıza çıkacak.
Uşak’tan ise savaş sahneleri için 80 adet at ve binici getirtildi. Filmde kullanılan atlar için iki büyük özel ahır yapıldı. Atların veterinerleri tarafından düzenli olarak sağlık kontrolleri yapıldı.
At ve savaş sahneleri için Fransa ve Avusturya’dan gelen at dublörleri ile çekilen tehlikeli aksiyon sahneleri bu özelliğiyle de bir ilk olma sıfatını taşıyor.
Görsel efektleri Volkan Duran’ın süpervizörlüğünde ilerleyen filmin özellikle kalabalık savaş sahnelerinin hazırlanmasında ülkemizde ilk kez uygulanan teknikler kullanıldı. Gerçek insan hareketlerinin bire bir bilgisayar karakterlerine uyarlanması ve bu karakterlerinin çoğaltılması ile oluşturulacak kabalık sahnelerinin MOCAP (görüntü yakalama) çekimleri için Fransa’daki Truva, Cennetin Krallığı, Hugo, Watchmen, Harry Potter, 10.000 BC, Büyük İskender, Poseidon gibi filmlerin de kalabalık sahnelerini çeken SolidAnim Studio ile çalışıldı.
Filmde oyuncu kadrosunda ayrıca; Hakan Karahan, Gafur Uzuner, Tuncay Gençkalan, Janbi Ceylan, Okitay Doğanay, Zekeriya Karakaş, Cihan Çulfa, Bekir Çiçekdemir, Turgay Tanülkü, Serhan Ernak, Macit Sonkan ve Suavi Eren yer alıyor.
Suat Yalaz’ın ölümsüz kahramanı Karaoğlan, Kudret Sabancı’nın yönetmenliği ve TMC’nin dev bütçeli yapımıyla Ocak 2013’te sinemalarda!
Editör: TE Bilisim