Sinema izleyicisinin 17 Mayıs’tan itibaren izleyebileceği ‘Koğuş Akademisi’ adlı komedi filminin görkemli gala gecesi Kanyon Cinemaximum’da yapıldı. Tüm oyuncuların, ekibin ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı gala gecesinin başrolünde ‘kahkaha’ vardı. Galaya oyuncu arkadaşlarına destek vermek için gelenler arasında Özgür Özberk, Murat Yıldırım, Fulden Akyürek ve Mehmet Usta ve yönetmen Adem Kılıç da bulunuyordu.

Senaryosunu Yücel Öztürk’ün yazdığı, müziklerini İrsel Çivit’in yaptığı filmin yönetmen koltuğunda Tolga Baş oturuyor. Film boyunca bolca kahkahanın yükseldiği filmden çıkan herkesin ortak fikri ise ‘Bu filmin ikincisinin de yapılması gerekir, çok keyifli, çok eğlenceli’ oldu.

Yapımcılığını Kelebek Yapım / Fahri Kalkan’ın yaptığı, baş rollerinde Çetin Altay, Erdal Tosun, Umut Oğuz, Turgut Tunçalp, Arzu Yanardağ, Yasemin Öztürk ve Salih Kalyon’un paylaştığı filmde Erkan Can, Mehmet Özgür ve Pascal Nouma da konuk oyuncu olarak yer alıyor. Salih Kalyon’un şehir dışında olmasından dolayı katılamadığı gala gecesinde en çok fotoğraf çektiren, sempatik tavırlarıyla etrafa neşe saçan Pascal Nouma idi. Filmi çok beğendiğini belirten Nouma, basına Türkçe olarak verdiği demecinde ‘Bu ekip çok güzel. Film güzel, filmdeki kızlar güzel, daha ne olsun ki. Bu filme herkez ailesiyle rahatlıkla gidebilir ve çok eğlenebilir’ dedi.
Gecede şıklığıyla göz dolduran Arzu Yanardağ ve sırtı tamamen transparan olan elbisesi ile Yasemin Öztürk herkesin ilgi odağı oldu.
Sosyal medyada teaser ve fragmanları rekorlar kıran filmde “Tek Maç” Erdem, korsan film satıcısı Settar, kapkaççı Şahin, boyacı Nadir, Bekir Ali, Levent ve Genco çeşitli suçlardan dolayı tutuklanmış ve aynı koğuşa düşmüşlerdir. Her biri kendine has eğlenceli karakterlere sahip olan bu mahkumlar, hapishaneye yeni atanan güzel ve seksi Müdire Kâmuran’ın çeşitli planları ve vereceği emir ile koğuşta bir tiyatro oyunu sergilemek zorunda kalacaklardır. Farkında olmadan ortak bir payda etrafında toplanan mahkumlar, aslında kendi sonlarının başlangıcını yazacaklardır.



KOĞUŞ AKADEMİSİ Sinema filminin Künyesi:


YAPIM ŞİRKETİ : KELEBEK FİLM YAPIM

YAPIMCI : FAHRİ KALKAN-TOLGA BAŞ  

YÖNETMEN : TOLGA BAŞ

HİKAYE : TOLGAS BAŞ, FAHRİ KALKAN, O.YÜCEL ÖZTÜRK

SENARYO : O. YÜCEL ÖZTÜRK

GENEL KOOR. : FAHRİ KALKAN

UYGULAYICI YAP.: BURÇİN BAŞ

GÖRÜNTÜ YÖN. : MURAT KILIÇ

YARDIMCI YÖN. : CANER KÜÇÜK

REJİ COORD. : YASİN ZEYD ÖZTÜRK

KURGU : ENDER ÖZYER

MÜZİK  : İRSEL ÇİVİT

SANAT YÖN. : OYA KÖSEOĞLU

KOSTÜM TAS. : SONAY ORTUĞ

SES : NOKTA LOCATION SOUND DESIGN

IŞIK : LEOPAR IŞIK

MAKYAJ : SONGÜL ERKUŞ

SAÇ TASARIM : ERSİN BOZKUŞ

SÜRE : 84 DK.

VİZYON TARİHİ : 17 MAYIS 2013  


OYUNCULAR : ÇETİN ALTAY (TEK MAÇ ERDEM), ERDAL TOSUN (SETTAR), UMUT OĞUZ (ŞAHİN), TURGUT TUNÇALP (BEKİR ALİ), ARZU YANARDAĞ (KAMURAN), ENDER GÜLÇİÇEK (LEVENT), LEVENT AYKUL (NADİR), ALİ BAŞAR (NİHAT), YASEMİN ÖZTÜRK (DERYA), İSRAFİL KÖSE (FADIL), SALİH ÖZBAYIK (GENCO), VE SALİH KALYON (KOMİSER KENAN)

KONUK OYUNCULAR: ERKAN CAN, PASCAL NOUMA, MEHMET ÖZGÜR, CESUR DOĞAN


Editör: TE Bilisim