''ANZAK & JOHNNY the TURK " ADLI FİLM İLE TÜRKİYE’DE ÇEKİLECEK…

Avusturalya Yapımı filmin başrollerini Crocodile Dundee filmlerinden tanınan Paul Hogan ile Liam Adams (JJ Feild) paylaşacak. Ünlü oyuncu Russel Crowe’da filmde misafir oyuncu olarak yer alacak. Türkiye'den ise yetenekli oyuncu Oğuzhan Yıldız ve Aliye Mutlu'nun da filmde yer alacağı dedikodular kulaktan kulağa dolaşıyor. Temmuz ayında çekimlerine başlanacak "Anzak ve Mehmetçik" adlı sinema filminin tanıtım toplantısı The Sofa Hotel'de yapıldı. Tanıtım toplantısında Janset, Emre Tetikel gibi birçok oyuncuda katıldı.

97 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşları”nında karşılıklı savaşan iki eski askerin buluşmasını anlatacak “Anzac & Johnny the Turk”(Anzak ve Mehmetçik )adlı film ile beyaz perdeye taşınıyor. Ülkemizde ve dünyada büyük ilgi çeken LOST dizisinin yapımcısı Ra’uf Glasgow Türkiye’de çekeceği filmi duyurmak için İstanbul’a geldi. Russel Crowe filmde, Avustralya Konsolosu olarak seyirci karşısına çıkacak.

Temmuz ayında çekimlerine başlanacak “Anzac & Johnny the Turk”(Anzak ve Mehmetçik )adlı sinema filminin detaylarını kamuoyuyla paylaşmak üzere düzenlenen basın toplantısına yapımcı filmin senaristi ve yönetmeni Akman ''Anzak ve Mehmetçik'' filminin hikayesini yazmaktaki amacını ve filmi şöyle anlattı:

“Çanakkale Savaşı birçok tarihi öneme sahiptir. Önemli olan başka bir yanı da herkesçe “Centilmenler Savaşı” olarak anılmasıdır. Tarihin en kanlı savaşlarından biri yaşanırken, diğer yandan her iki taraf da inanılmaz dostluk ve insanlık gösterilerine şahit olmuştur. Bu savaşın insanlık yönü sanki savaş karşıtı bir manifesto gibi günümüze kadar anlatılan birçok anıda yer almaktadır. Türk Misafirperverliğinin örnekleri Anzak Gazilerince hep hatırlanmıştır. Türk Gazileri de anılarında Anzak askerlerinden sitayişle söz etmektedirler.

Savaş Karşıtı filmimiz savaş sırasında tanışan bir Anzak ve bir Türk gazisinin yıllar sonra başlayan dostluğunun hikayesidir.”

The Sofa Hotel’de gerçekleşen tanıtım kokteyline sinema televizyon dünyasının önemli isimleri de katılım gösterdi.
Editör: TE Bilisim