59 yıllık hayatına sonsuz acı ve Muhterem Nur’a bağlılığını sığdırarak sanatında devleşen Müslüm Gürses’in yaşamını anlatan Müslüm filminin galası yapıldı. İzdiham yaşanan galada, başta Timuçin Esen olmak üzerefilmin oyuncularına ilgi büyüktü. Aylardır sır gibi saklanan Timuçin Esen’in Müslüm Gürses hali ilk kez izleyiciyle buluşurken kırmızı halıda davetlileri bir sürpriz bekliyordu. Madame Tussauds tarafından 1 yıldır üzerinde çalışılan Müslüm Gürses figürü, müzedeki yerini almadan önce ilk kez galada sergilendi.

Yılın en fazla merak edilen, üzerinde en çok konuşulan filmi MÜSLÜM’ün galası, Uniq Hall İstanbul’da yapıldı. Sanat, cemiyet ve iş dünyasından geniş bir katılımın olduğu gecede izdiham yaşandı. Muhterem Nur, Timuçin Esen, Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl ve filmin tüm kadrosuyla birlikte Müslüm Gürses fanları da gecenin katılımcıları arasındaydı.

Türkiye’nin doğusundan batısına, genç yaşlı herkesin çok sevip saygı duyduğu, şarkıları dilden dile dolaşan efsanevi sanatçı MÜSLÜM GÜRSES’in acılar ve aşkla dolu ‘film gibi’ hayatı artık izleyicilere emanet edildi. Tüm zamanların gişe rekorlarını kırmaya hazırlanan, Can Ulkay ve Ketche’nin yönetmenliğinde çekilen filmin galasına ilgi büyüktü.

Efsaneye yakışır bir oyunculuk: Timuçin Esen

Filmde Müslüm Gürses’i canlandıran sinemamızın usta oyuncularından Timuçin Esen çekimler öncesi büyük bir özen ve dikkatle hazırlandığı bu önemli rol için günlerce, haftalarca Müslüm Gürses’in bütün görüntülerini, konser kayıtlarını, filmlerini izleyip, şarkılarını tekrar tekrar dinledi. Ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen efsane olmaya devam eden Gürses’e yakışır bir oyunculuk sergileyen Esen, izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Can Ulkay, Timucin Esen, Burhan Bayar, Zerrin Tekindor

Aylardır sır gibi saklanan Timuçin Esen’in Müslüm Gürses hali ilk kez galada izleyiciyle buluşurken kırmızı halıda davetlileri özel bir sürpriz bekliyordu. Madame Tussauds tarafından 1 yıldır üzerinde çalışılan ve sanatçıya şaşırtıcı derecede benzeyen MÜSLÜMGÜRSES figürü, İstanbul’daki müzede yerini almadan önce ilk kez galada sergilendi. Sanatçının fotoğraf ve kostüm arşivi taranarak birebir aynı ölçülerinde hazırlanan balmumu figür Londra’dan geldi.

Önce sadece ezilenlerin, dışlanmışların sesiyken benzersiz ses rengi, farklı yorumuyla her kesimden dinleyiciyi şarkılarında buluşturmayı başaran MÜSLÜM BABA’nın oyuncu kadrosunda; Timuçin Esen, Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl, Erkan Can, Turgut Tunçalp, Taner Ölmez, Erkan Avcı, Şahin Kendirci, Güven Kıraç, Erkan Kolçak Köstendil, Caner Kurtaran, Goncagül Sunar, Aleyna Özgeçen yer alıyor.

Gerçek hayat hikayelerini beyazperdeye uyarlayarak ülkemiz sinemasında eksikliği hissedilen “True Story” kategorisinde önemli bir boşluğu dolduran Dijital Sanatlar Yapımevi, MÜSLÜM filminin dağıtımını CGV Mars ile gerçekleştiriyor. Yapımcı olarak ICNN’nin de olduğu film, sinema tarihimizde tüm zamanların gişe rekorlarını kırmaya hazırlanıyor.

26 Ekim Cuma günü 1000’in üzerinde salonda vizyona girecek MÜSLÜM’ün ikinci büyük galası aynı akşam yapımcı, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla Adana’da yapılacak.

Efsane sanatçı Müslüm Gürses'in hayatını konu alan film renkli görüntülere sahne oldu.

Editör: TE Bilisim