Filmde Ömer karakterini Ali Atay, Ömer’in babası İbrahim’i Haluk Bilginer, Ömer’in eski eşi Elif’i ise Hande Doğandemir canlandırıyor. Film, ölüm döşeğindeki baba İbrahim ile onunla ve geçmişiyle hesaplaşmaya çalışan oğlu Ömer’in Nuh Ağacı'nın etrafında gelişen çarpıcı hikayesini anlatıyor. Can Ertürk’ün senaryosunu da kaleme aldığı Nuh Tepesi, 6 Mart’ta vizyona girecek.

Gala öncesi basın mensuplarının karşısına çıkan oyuncular soruları cevapladılar.  Haluk Bilginer, ''senaryoyu ilk okuduğum anda çok beğendim. Ne olursa olsun bu film de oynamak istediğimi söyledim. Ne mutlu ki  tarihler ayarlanabildi ve ben oynadım. Çok severek çalıştım. Umarım seyirci ile buluştuğun da onlarda sever filmi'' dedi.

Hande Doğandemir, " Nuh tepesi yolculuğu uzun bir yolculuk ve o bütün festival sürecinden sonra bugün vizyonda yer bulması ve seyirci ile buluşması benim için çok kıymetli açıkçası ve harika bir kadro, benim için gurur verici için de bulunmaktan cok mutluyum" dedi.

Ali Atay, "inanılmaz bir ekiple güzel hikayeyi ağır bir hikayeyi konuşa konuşa, dertleşe dertleşe, bir ekip çalışması ile birlikte çok güzel bir sekilde hayata geçirdiğimizi düşünüyorum. Kalıcı bir film olacağını düşünüyorum. Muhteşem oyuncularla muhteşem bir yönetmenle güzel bir hikayeyi anlatmaya çalıştık"dedi.


Nuh tepesi uluslararası film festivallerinden bir çok ödül alması hakkında  Atay, " evet muhteşem bir şey... Beklediğim de bir şey değildi zaten,  aklımda bile yoktu böyle bir şey , böyle bir ödül bölümü var mı onu bile bilmiyordum. İstanbul'a döndüğüm de öğrendim.'' dedi.

Editör: TE Bilisim