'Korkarsan başına gelir!'

Korku filmi senaryosu yazmak için film yapımcısının orman evine giden 4 kızın başına gelen olayların anlatıldığı Gülyabani filmimin basın gösterimi öncesi Yönetmen Orçun Benli, oyuncular Deniz Uğur, Didem Balçın, Melike Öcalan, Ceyda Ateş ve Perihan Savaş basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Türk Sineması'nın efsane oyuncusu Perihan Savaş basın gösterimine oğlu Savaş Zafer (21)  ile birlikte katıldı. Filmde geleceği gören Şaman bir kadını canlandıran Perihan Savaş, "Filmi izlerken biraz korkacaksınız, birazda güleceksiniz, biraz fantastik, çok enteresan bir film oldu. Umuyorum ki gişeside güzel olacak. Çok emek harcandı, çok büyük paralar harcandı. Bilgisayar çağıda olsa bugün bu animasyonları yapmak çok kolay birşey değil. İrfan Tözüm hiçbir şeyden kısmamış. Çok güzel bir film ortaya çıkardı, inşallahta beğnilecek." dedi.

ALTINCI HİSSİM ÇOK KUVVETLİDİR
İlk kez canlandırdığı bir rol olduğu için senaryo geldiğinde çok heyecanlandığını söyleyen Savaş, "Biraz mistik, geleceği görebilen üçüncü gözü açık, daha önceki Gulyabani hikayelerini bilip uyarmaya çalışan bir kadın. Aslında falcı değil Şaman bir kadın..." dedi. Fala inanmadığını ama kahve içince herkes gibi falına baktırdığını söyleyen Perihan Savaş "Altıncı hissim çok kuvvetlidir. Bazı şeyleri hemen hissederim." dedi.  

Didem Balçın, Ceyda Ateş, Melike Öcalan, Deniz Uğur ve Perihan Savaş basın gösteriminde toplu halde.

BAŞKUŞLARIN HEPSİ ETRAFIMIZDAYDI
Filmin Belgrad Ormanlarında çekildiğini söyleyen Perihan Savaş, "Baykuşların hepsi etrafımızdaydı, geceleri bağırıyorlardı, en güzeli ateş böceği, o karanlığın içinde o kadar çoktular ki, kuçücük ışıklarıyla bayılarak, keyif alarak izledik. Bir ara ışıkları söndürün şunları seyredelim diyorduk. Hep geceydi çalışmalarımız, sabaha kadar sürdü çekimler, çok keyifliydi..." dedi. Gulyabani rüyalarınıza girdi mi sorusuna Savaş, "Hayır... Onları uyarmama rağmen beni dinlemediler Gulyabani'nin gazabına uğradılar' diyerek genç oyunculara  gönderme yaptı.

Perihan Savaş oğlu Savaş Zafer ile birlikte 'Gulyabani'yi izledi.

OĞLUMU ÜZERSE CADILAŞIRIM!

Perihan Savaş, 'Gulyabani' filminin basın gösteriminde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oyuncu Perihan Savaş, rol aldığı 'Gulyabani' filminin basın gösterimine merhum eşi Yılmaz Zafer'den olan oğlu Zafer Savaş ile katıldı. Anne-oğul gecede ilgi odağı olurken Perihan Savaş, "Oğlunuzun sevgilisine müdahale eder misiniz?" sorusuna "Hayır etmem ama onu üzerse ben de onu üzerim. Tırnaklarım uzar, cadılaşırım. Hele beni istemezse saçını yolarım" diye cevap verince herkesi güldürdü.

Ceyda Ateş & Tümay Özokur

KORKTUK, GÜLDÜK EĞLENDİK ...
Filmde Duygu karakterini canlandıran Ceyda Ateş; “Çok güzel bir ekiple çalıştık. İyi anılarımız oldu. Korkttuk, güldük eğlendik yorulduk. Ama güzel bir film çıkardığımızı düşünüyorum. Korku filmlerini severim. İlk kez bu tür filmde rol almaktan çok keyifliyim.” dedi. Ceyda Ateş bir soru üerine de eski Türk filmlerini çok beğendiğini belirterek, "O imkansızlıklar içerisinde ne filmler yapmışlar. O filmlerde çok büyük bir samimiyet var. Cüneyt Arkın, Perihan Savaş gibi duayenlerle çalışmaktan gurur duydum" dedi.

Melike Öcalan
KORKULARIMIZIN ÜZERİNE GİDİYORUZ
Melike Öcalan, “Filmimizde sadece korku öğesi yok. Hatta ilk yarısı çok hüzünlü bir dramı var. Çok komik sahneler de var. Bir çok duyguyu içinde barındıran bir film oldu. Alt metnimiz; korkarsan gelir. O yüzden korkularımızın üzerine gidiyoruz.” diye konuştu.

Deniz Uğur 'Gulyabani' filmini yönetmen sevgilisi Orçun Benli ve Kenan Ece ile birlikte izledi.

KORKULARDAN ÇOK KAYGILARIMIZ VAR
Korkmayı ve korku türünü çok severim diyen Deniz Uğur, “En büyük korkunuz ne?” sorusuna “Korkulardan çok kaygılarımız var. Geleceği net görememek konusunda kafamız bulanık. Ama her koşulda biraz survivor gibi görüyor insan kendini. Her şeye hazır olup her koşulda hayatta kalarak mesleğimizi icra etmeye çalışıyoruz.”  yanıtını verdi.
NORMALDE DE KORKAK BİRİYİM
 “Korku filmlerini rahat rahat seyredemeyenlerdenim.” diyen ve normalde de korkak biri olduğunu söyleyen Didem Balçın çekimlerde başlarına ilginç bir şey gelmediği için şanslı olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Afiş çekiminde bile korktum. Bu bir korku filmi ve başımıza kötü bir şey gelebilir duygusu vardı ama bir şey olmadı Allahtan. Ama tekrar tekrar çektiğimiz sahneler oldu. İşte o uğursuz sahne dediğimiz yerler oldu ama onun dışında farklı garip durumlar yaşamadık.” OLCAY ÜNAL SERT / AKŞAM
Editör: TE Bilisim