İzmir Menemen Belediyesi’nin 8 senedir düzenlediği İnadına Tiyatro Festivali’nin açılışı geçtiğimiz gün gerçekleşti. Üç gün boyunca İzmirliler ve tiyatro severlerle devam edecek olan etkinlikte bu yıl, 8 sanatçı ‘’Kubilay Aydınlık Yüzler Onur Ödülü’’ ve ‘’Emek Ödülleri’’ kategorisinde ödül aldı.

Ödül töreni öncesi sanatçılar ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Festival Başkanı Metin Güler kortej yürüyüşüne katılıp Menemenlilere karanfil dağıttı.

Türk Sineması’nın dev sanatçılarından Selda Alkor, Kubilay Aydınlık Yüzler Onur Ödülü’nü Menemen Belediyesi Başkanı Tahir Şahin ve eşinden alırken; Menemenliler sanatçıya büyük ilgi gösterdi. ‘’Küçükken Kubilay’ın hikayesini her okuduğumda ağlardım. Şu an onun adını verdiği bir ödülü onun şehit düştüğü Menemen’de alıyorum. Menemen çok büyük bir gurura sahip. Ben de çok gururluyum.’’ diyen sanatçı ödülünü, Kubilay ve bu vatan için canını vermiş tüm şehitler adına aldığını söyledi.

Alkor’un yanı sıra; Deniz Gökçer, Göksel Kortay, Ferdi Akarnur, Ali Erkazan, Cezmi Baskın, Sinan Bengier, Erdal Tosun ve Engin Benli ödül adı. Açılış Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun tiyatrosuyla devam etti.

Alkor Afyonlu Tiyatrocuların Sorularına Cevap Verdi

Açılıştan sonraki gün Afyonlu tiyatrocularla söyleşi yapan Selda Alkor tüm sorulara içtenlikle cevap verdi. Türk Sineması’nın sürecini, Yeşilçam zamanlarını ve anılarını paylaşan sanatçı ‘’Bizlere iyi bir oyuncu olmak için neler öneriyorsunuz sorusuna ise ‘’Çalışın. Sabırla, inançla ve azimle çalışın. Hiç vazgeçmeyin.’’ dedi.
Alkor, tiyatrocuların festivale katılım sertifikasını tek tek imzaladı.
Editör: TE Bilisim