Müthiş yaşam tarzı ve hayat biçimi ile pek çok insana örnek olan Tuncel Kurtiz, belkide hiç kimsenin bekleyemeyeceği bir şekilde hayatını kaybetti. Ramiz Dayı evinde dengesini kaybederek yere düştü ve bu düşüş esnasında Tuncel Kurtiz'in kafasını sert bir şekilde evinin duvarına çarptığı söyleniyor. Kurtiz'in taş gibi bedeni duvarın sert yapısına dayanamadı ve 77 yaşında olmasına rağmen pek fazla hastalandığı görülmeyen sanatçının ansızın gelen ölümü ile tüm sevenlerini yasa boğdu. Ezel dizisinin Ramiz Dayısı, Muhteşem Yüzyıl dizisinin Ebu Suud Efendisi artık aramızda yok... Efsane sanatçı bundan böyle şiirleri, filmleri ve o müthiş sesiyle seslendirdiği belgesellerle yaşayacak... Ruhun şâd olsun Tuncel Kurtiz...

Tuncel Kurtiz'in ani ölümü sanat dünyasını yasa boğdu... 

İşte Tuncel Kurtiz'in ardından ünlülerin yorumları...

Hülya Koçyiğit: Türk Sineması, Türk Tiyatrosu ve de tv’de canlandırdığı güçlü karakterlerle 7’den 77’ye herkesin hayranlığını kazanmış çok güçlü bir aktör ve de dostumdu. Her zaman hayranlıkla kendisini izledim. İçimizde ilk defa o yurt dışında ödül kazanmıştı. O beni çok etkilemişti. İnşallah bende kazanırım demiştim ve kazandım da ama onun ilk olması çok önemliydi.  Yurt dışında Almanya başta olmak üzere bir çok ülkede tiyatroda oynadı. Tuncel Kurtiz ile ben ilk defa Yılmaz Güney’inde yer aldığı… yılında “Yiğit Yaralı Olur” filminde oynamıştık, son olarakta Hatay’da çektiğimiz “Şellale” filminde aynı filmde yer aldık. Yeri doldurulamayacak çok önemli bir sanatçı, çok üzgünüm.

Tarık Akan: Şu an konuşamayacak durumdayım. Çok büyük bir sanatçıyı kaybettik… Çok üzgünüm.

 Haldun Dormen: Tuncel Kurtiz’in vefat ettiğini Mersin’de provalarda öğrendim. İlk 1962 yılında ‘Şahane Züğürtler’de karşılıklı oynadık. Çok keyifle oynadığımız bir oyundu.  Benim en sevdiğim oyundu, orada müthişti. Çok iyi bir dostumu kaybettim. İnandığımız, güvendiğimiz bir insandı. Son yıllarda çok görüşemedik duyduğum anda haberi şoke oldum.

Melike Demirağ:İşte hayat böyle, bir varız bir yoğuz. Benim sevgili dostum, geçmişimin güzel insanı onu son kez göremeden gittiği için üzgünüm. Artık filmleriyle yaşayacak. Ben ölümün son olmadığına ruhların sonsuza kadar yaşadığına inanırım. Ama öbür dünyada görüşmeden evvel bu dünyada onu çok özleyeceğim. Bütün Türkiye insanının başı sağolsun diyorum.

Fatoş Güney:Çok büyük şoktayım, yeni öğrendim. Yılmaz Güney’in sevgili arkadaşıydı, benim sevgili dostumdu. Hayattaki ender dayanaklarımdan birisiydi. Çok büyük bir oyuncu, çok büyük bir yürekti.

 Halil Ergün: Çok üzgünüm, şimdi öğrendim. Hayatımda çok önemli izler bırakmış bir sanatçımızdı. Ben ilk profesyonel adımımı sahnede onun yanında attım. O yıldan bu yana ilgiyle, merakla izlediğim bir sanat adamıydı. Çok önemli işler başarmış bir adamdı oyunculuk macerasında ama bunun yanında çok önemli bir entelektüeldi. Sadece bir oyuncu değildi, aynı zamanda derinliği olan bir sanat kütüphanesiydi. Bence bütün sanatçılar erken gider, erken kaybettik. Hemen haberi aldığım an bütün oyunlardaki rolleri geliyor aklıma. Onun yokluğun hissedeceğiz, hepimizin başı sağolsun. Her zaman çok üst seviyede oyunculuklar sergilemişti ama son dönemde bir bilge aktördü ve sunacağı çok şeyler vardı. Kendisine bakan bir ağabeyimizdi, çok sportmendi. Bana sanki hiç ölmeyecekmiş gibi geliyordu. Tiyatronun altın çağında çok önemli işler yapmış kadroların içinden gelen bir tarihti aslında. Daha önemli gösterileri olacaktı ama bu kadarmış yazısı... 

Müjdat Gezen: Ben İzmir'deyim şuan. Akşama oyunum var. Dekor hazırlığı yaparken haberi aldım. Çok üzüldüm. O benim dostumdu. Beraber oynadık. Yargılandık. İşveç'e yerleşti film çekiyordu. Beni oynatmak istedi 1 ay evinde kaldım. En son Edremit havaalanında gördüm. Sağlığı biraz bozuktu ama o hep içine atan bir tipti. Aktör olarak Tunceli anlatmanın anlamı yok. Yılmaz Güney onu yanında ayırmazdı. İnanılmaz bir komedi oyuncusuydu. Karşılıklı oynadığımız zaman muhteşem bir komedi tipi çizmişti. Aktörlüğünü anlatmak istemiyorum.Sık sık buluşurduk. İnanılmaz derin bir kültürü vardı. Bütün dünyayı tiyatro turneleriyle dolaştı. İnanılmaz bir karizması vardı. Diziler insanın çok vaktini ve sağlığını alıyor. İnşallah o nedenle değildir. Son bölümde izledim yorgun bir hali vardı. Rolü azaltılmıştı. Tabii ecel gelince hepsi bahane.. Tuncel kötü yanlarını, üzüntülü yanlarını paylaşan biri değildi. İyi bir adamdı yaa o çok iyi bir adamdı. Bütün sevenlerinin başı sağ olsun. Böyle oyuncular kolay kolay yetişmiyor.

Ali Poyrazoğlu: Bildiğim bir sağlık sorunu yoktu. Ama yaş 77 bir şeyler sürpriz biçimde çıkabilir. Her ölüm anidir, her ölüm erkendir. Bu durumlarda anı anlattırılması beni çok gerer ve rahatsız eder. Seyirciler hafızlarına sormalı. Ondan neler öğrendim, bende bıraktığı çizgiler nelerdir. Onu ıskaladım mı, ıskalamadım mı diye izleyenler kendilerine sormalı. Bence evet her ölüm erken bir ölümdür ama ölüp gitmeden önce oyuncuları, heykeltıraşları, yönetmenleri ölmeden önce ıskaladım mı, ıskalamadım mı diye düşünmeliyiz. Başımız sağolsun.
Kenan Işık: Uzun yıllar yurtdışında yaşamak zorunda kaldı. Erken bir gidiş oldu. Yaşı olmayan bir sanatçıydı. Gerçekten şaşırdım. Artık onun olamayacağı duygusu beni sarstı. Mekanı cennet olsun. 

Çağan Irmak: Dünyanın en tatlı delisi... Huzur içinde uyu

Birol Güven: Tuncel Kurtiz "En Son Babalar Duyar" dizisini yazdığımda ilk görüştüğüm sanatçıydı. Çalışmak kısmet olmadı. Allah rahmet eylesin güzel insandı.

 Demet Akbağ: Tuncel Kurtiz.. Yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Çok üzüldüm.

 Burcu Kara:  Tuncel Kurtiz'i kaybetmiştir. Nasıl güzel bir renkti hayatımızda… Mekanı cennet olsun.

 Nedim Saban: Tuncel Kurtiz'i sadece Ramiz Dayı diye hatırlamayalım. Dünyanın her yerinde alkışlanan büyük bir tiyatro oyuncusuydu o.

 Bade Süalp: Tuncel Kurtiz benim için yeri çok ayrı olan çok değerli bir ustamdı. İnanamıyorum... Tarifsiz... Mekanı cennet olsun hepimizin başı sağolsun

 Fazıl Say: Çok değerli Tuncel Kurtiz'in vefatını derin üzüntü ile öğrendik, tüm yakınlarına ve sevenlerine sabır dilerim.

Bengü: Tuncel Kurtiz.. Ölümüne inanmak istemememiz, ölümsüz olmandandır. Işıklar içinde uyu büyük usta..

 Derya Alabora: Şimdi öğrendim. Çok eskiden tanırım, çok önemli bir insandı çok değerliydi, diyecek bir şey bulamıyorum. Birlikte film yaptık, festivallerde o kadar çok seyahatimiz var ki.. Çok eğlenceliydi, çok fazla zaman geçirdim, çok üzgünüm.

Rasim Öztekin: Tuncer abi benim konservatuarlarımdan birisiydi, o da gitti. Çok konuşacak bir durumumda yok. Çok şey öğrendiğim koca bir çınardı. Çok kötü oldum. Gözümün önünde sadece Tuncel abim var. Nur içinde yatsın.

Nurgül Yeşilçay: Çok şaşırdım. Çok enerjik ve sevgi dolu biriydi. Çok üzüldüm. Söyleyecek bir şey de bulamıyor insan. Yaşamın Kıyısında filminde birlikte çalıştık. Çok eğlenceli çok tatlı biriydi. Sağlık problemi var mıydı hiç bilmiyorum. Öyle de görünmüyordu açıkçası.

Melek Baykal: Ne diyeyim bilemedim. O kadar şaşkınım ki.. Canlı yayından çıktım odamda öğrendim. Yönetmenim haber verdi. Şu an kendimde değilim, çok üzgünüm. Niye niye niye diye soruyorum. Ama yapacak bir şey yok. Dua yollayacağız. Geride kalanlar çok zor oluyor. Bu acıyı yüreğimizde hissediyoruz.

Genco Erkal: Şimdi öğrendim. Ağzım dilim tutuldu. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok çok değerli bir arkadaşımdı. Hem tiyatrocu hem sinemacı olarak Türkiye’nin büyük bir değeriydi. Uluslararası alanda da ödüller aldı. Çok büyük bir kayıp…

 Gülben Ergen: "Yanlış hayat doğru yaşanmaz." Tuncel Kurtiz 

Demet Akalın: Mekanın cennet olsun büyük usta. Tuncel Kurtiz 

Nilgün Belgün: Büyük bir oyuncuyu kaybettik..Allah rahmet etsin. Tuncel Kurtiz. 

Ferhat Göçer: Büyük üstad Tuncel Kurtiz 'i kaybettik... Mekanın cennet olsun Ramiz Dayı.

 Şebnem Sönmez: Büyük ustamızı kaybettik... Toprağın bol olsun Tuncel Kurtiz! Nefesin nefesime karıştıydı iyi ki! Ağabey .

 Erol Köse: Ah Tuncel Kurtiz ah , mubarek cuma günü nereye göçtün , mekanın cennet olsun Ramiz dayı .. Yeğenlerin yıkıldık.

 Atilla Taş: Bazı insanlara, Ölüm hiç yakışmıyor. Tuncel Kurtiz

Tuğba Özay: Ölümün ne mekanı ne zamanı ne adresi belli .. Daha dün akşam yeni bir sinema filmi için adını andığımız büyük usta artık yok.. Çok üzgünüm.

Fulden Uras: #MekanınCennetOlsunTuncelKurtiz her ölüm erken ölümdür... keşke twitter şakası olsa...

 Nadide Sultan: #TuncelKurtiz le yıllar önce bir belgeselde oynamıştım çok dolu entrlkektüel gerçek bir sanatçıydı Allah rahmet etsin

'BİR USTAMIZ DAHA GİTTİ'

Ferhan Şensoy: Hepimizin baş sağolsun. Tuncel Ağabey dünya çapında bir tiyatro oyuncusu, dünya çapında bir sinema oyuncusuydu. 5 yıl birlikte çalıştık. Ben ve arkadaşlarım ondan çok şey öğrendik. Bir ustamız daha gitti.
 
"Tanıdım, iyi ki tanıdım... Kahkahasıyla, saman alevi gibi hiddetiyle,sohbetiyle, sıcacık, iyi ki tanıdım. Tuncel abi, Tuncel usta.."#MekaninCennetOlsunTuncelKurtiz
Editör: TE Bilisim