Türkiye sinema sektöründe uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren, yenilikçi çözümler üreten BG Film, Orta Doğu'nun en büyük distribütörü ve sinema zinciri sahibi Empire Entertainment ile önemli bir iş birliğine imza attı. Bu anlaşma her iki bölgenin sektörel faaliyetlerini daha ileriye taşıyacak ve Türk filmlerinin MENA bölgesindeki ulaşılabilirliğini artıracak. İstanbul merkezli bu yatırım ortaklığıyla kurulacak yeni yapı eğlence sektöründe geniş bir yelpazeye yayılacak fırsatları beraberinde getirecek. 

Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu son yolculuğuna uğurlandı Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Yapılan anlaşmayla gişe rekortmeni filmlerden, eğitici animasyonlara kadar birçok nitelikli yapım Orta Doğu’daki sinema salonlarında vizyona girecek. İş birliği çerçevesinde ilk olarak “Thinking About You” (T.A.Y.) isimli animasyon filminin Ekim 2022’de vizyona girmesi planlanıyor.

Empire Entertainment gibi bölgede 100 yılı aşkın deneyim ve başarıya sahip bir şirketle ortaklık kurmanın, Türk sinema endüstrisinde büyüme fırsatlarına kapı açmak için doğru bir adım olduğuna inanan BG Film Kurucusu Benhür Güzeler iş birliği ile ilgili "Yapılan araştırmalar Orta Doğu’da Türk filmleri ve dizileri için büyük bir pazar olduğunu ortaya koyuyor. Türk dizilerinin tüm dünyada son derece popüler hale gelmesiyle, Türk oyuncular, VOD platformlarından birçok farklı yeni içerik ile geniş bir hayran kitlesi kazandı. Biz de bu anlaşma ile Türk filmlerinin sayısının artacağına ve bölgedeki bilinirliğine çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. BG Film olarak Empire Entertainment ile uzun vadeli ve çok yönlü iş birliğimizin gittikçe büyüyen projelere öncülük edeceğine inanıyor ve bundan heyecan duyuyoruz” dedi. Empire Entertainment CEO'su Mario Jr. Haddad ise "Türk filmlerinin bölgenin sinema sektörünün önemli bir parçası olabileceğine inanıyor ve sinema severlere yepyeni bir dünyanın kapılarını BG Film ile birlikte açıyoruz.” dedi.

BG Film ve Empire Entertainment, bu güçlü ortaklık ile Türk filmlerinin MENA bölgesindeki dağıtımının yeni bir seviyeye taşınacağını ön görüyor. 


BG Film Hakkında
BG Film, film endüstrisinde 2008 yılından bu yana sinema, televizyon programları ve formatlarının dağıtımı ile yapımları gibi farklı konularda faaliyet göstermektedir. 2010 yılından itibaren Türkiye'nin önde gelen film dağıtım şirketlerine TV satışlarında profesyonel danışmanlık hizmeti vermekte, medya kuruluşları ve TV kanalları ile olan güçlü ilişkileriyle de sektörde kendini konumlandırmıştır. 2017 yılında lisans haklarını aldığı yapımları vizyona çıkmaya başlayarak, Türkiye’de bağımsız film ithalatı yapan şirketler arasında önemli oyunculardan biri haline gelmiştir. Lionsgate, AGC Studios, STX International, MGM Studios, Millenium Media, FilmNation, Mossbank ve Picture Perfect Federation iş ortakları arasında yer almaktadır. BG Film; 2022-2023 sezonunda dünya ile aynı anda vizyona girecek John Wick 4, Hunger Games: Songbirds and Snakes, Expendables 4, Operation Fortune gibi yüksek bütçeli filmlerin de Türkiye’de lisans haklarına sahiptir.  

Empire Entertainment Hakkında

Empire Entertainment; MENA Bölgesi’nin en köklü dağıtım şirketi olup, çok sayıda büyük stüdyoyu temsil etmektedir. Operasyonlarının merkezinde Sony Pictures ve Stars Studios olan Empire, ayrıca çok sayıda Arap filminin dağıtımını yapmaktadır. Bölgesel ihtiyaçlar çerçevesinde artan içerik talebini karşılamak için farklı projelerin ortak yapımcılığını da üstlenmektedir.  

Editör: TE Bilisim