Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü himayelerinde SE-SAM’ın 32. yılı ve Türk Sineması’nın 104. yılı olması sebebiyle ‘Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar’ ödül töreni önceki akşam Grand Pera'da gerçekleştirildi. Türk sinemasının 104. yılında Yeşilçam'a adını altın harflerle yazdıran 104 kişinin ödüle layık bulunduğu gece yıldızlar geçidine dönüştü.  

Serdar Gökhan & Cüneyt Arkın

Cüneyt Arkın, eşi Betül Arkın, oğlu Kaan ve eşi Aslı Cüreklibatur, Ediz Hun, Aydan Şener, Orhan Gencebay - Sevim Emre, Serdar Gökhan, Engin Çağlar, İzzet Günay, Selda Alkor, Belkıs Özener, Süleyman Turan, Şemsi İnkaya, Suzan Avcı, Suna Selen, Meral Konrad, Devlet  Devrim, Nilüfer Aydan, Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur, Selami Şahin'in kızı İrem Şahin, Şükrü Avşar, Erkan Özerman ve daha pek çok Türk sinemasına damga vurmuş isim katıldı.

SESAM Başkanı Yılmaz Atadeniz Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar Ödül Töreni'nde konuşma yaparken.

İş, sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı geceyi yaptığı işler ile medya sektörüne damgalarını vuran, aynı zamanda Se-Sam ikinci başkanlığı görevini de yürüten Hakan Türkşen ile Nur Türkşen sundu.

EDİZ HUN - ENGİN ÇAĞLAR SERDAR GÖKHAN - SÜLEYMAN TURAN 

Yeşilçam'ın efsane isimleri Grand Pera'da düzenlenen ödül töreninde bir araya geldi. Gecede Cüneyt Arkın "Azrail beni unuttu" diyerek espri yaptı.

Türk sineması Hollywood’a uzanıyor

Yurt içi ve Yurt dışında yaptıkları işlerle oldukça beğeni kazanan ünlü senarist ve yazar Nur Türkşen ile yapımcı oyuncu Hakan Türkşen gecenin sunuculuğu yaparken, sahne öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladılar; 'Türk sinemasının en büyük organizasyonlarından biri olan Türk sinemasını geçmişten geleceğe taşıyanlar ödül töreni çok heyecan verici. Türk sineması bildiğiniz gibi 104. yaşını kutluyor. Böyle bir geceye bizi sunucu olarak seçmelerinden dolayı hem Se-sam yönetimine, hem de Kültür Bakanlığına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çok heyecanlıyızi Türk sinemasının bütün duayenleri burada çünkü' dediler. 

Gazetecilerin Fahriye Evcen ile Cannes'da yaptıkları toplantıyı hatırlatmaları ve 'Sizi sürekli Cannes, Monte Carlo, Amerika'da ünlü isimlerde görüyoruz. Yurt dışında bir proje gerçekleşecek mi? sorusuna 'Çok yakın zamanda bir Amerika projemiz var. Türkiye'de başlayıp Los Angelas'a giden bir proje bu. hem Türk hem Hollywood'lu oyuncular var. Nur hanımda orada küçük bir rol alacak' diye konuştular.

Süleyman Turan & Cüneyt Arkın

“Telif yasasını bakan onayladı”

Se-Sam birinci başkanı Yılmaz Atadeniz; '80 ülkeye satılan dizilerin gerçek sahibi sizlersiniz. Bu yolu sizler açtınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum' dedi ve Telif hakları müjdesini verdi. Yasanın bakanın masasında olduğunu, onun onaylayarak Meclis’e sunduğunu belirtti.

'”Azrail beni unuttu”

Ödülünü almaya sahneye çıkan Cüneyt Arkın; 'Son yılların en mutlu gününü yaşıyorum bugün. Tüm eski dostlarımı görmek o kadar mutlu etti ki beni, bilemezseniz. Her filmde dövdüğüm kişiler var ya, bensiz film çekilirdi ama onlarsız film çekilmezdi. Onlar sinemanın kahramanlarıydı. Onları gördüm, hayatım boyunca bu geceyi unutmayacağım, Zaten bir şey kalmadı da... Ne çok insan kaybetmişiz üzülerek izledim az önce, Azrail beni unuttu...' diye konuşarak herkesi hüzne boğdu.

İzzet Günay & Sela Alkor

“Türk sinemasının son starı Nurgül”

Gecede türk sinemasının usta ismi Selda Alkor, ‘Asmalı Konak’ dizisinde birlikte oynadığı Nurgül Yeşilçay’ın bir röportajında “Beni Selda Alkor’la karşı karşıya getirmeyin. Ne diyorsa doğrudur, sakın” açıklamasına Alkor, “Bence Nurgül türk sinemasına gelmiş son stardır. Çok güzel bir kadın, kamera onu çok seviyor, perde onu çok seviyor ve de iyi de bir oyuncu dolayısıyla benim Nurgül’le hiçbir şeyim olamaz çalışıyor çocuk, biz birbirimize yakın olduk ana kız gibi asla kırgınlığım yok” diyerek cevap verdi.

Sevim Emre & Orhan Gencebay

“Müzikle sinema zaten kardeştir”

Orhan Gencebay aldığı ödül için herkese teşekkür ederek: 'İlk filmimi Lütfü (Akad) ağabeyimle yaptım. 36 film yapabildim. Sinemaya büyük bir saygıyla gereğini yapmaya çalıştım. Müzikle sinema zaten kardeştir. Bundan sonra olmalı diye düşündüğüm bazı filmler var. İnşallah hepsini yaparız. Herkese teşekkür ediyorum. Berhudar olun...' dedi.

İzzet Günay ve Selda Alkor "magzine düşmeyelim" diyerek espri yaptılar.

İzzet Günay ile Selda Alkor arasında sahnede oldukça neşeli anlar yaşandı. Yıllar sonra sahnede birbirine sarılan ikiliden Günay; 'Magazinlere çıkmayalım şimdi' dedi. Alkor ise; 'Bunca sene çıkmadı bundan sonrada çıkmaz' diyerek herkese kahkaha attırdı. 

Daha sonra Ediz Hun'a ödülünü vermek üzere sahnede bekleyen İzzet Günay yine bombayı patlattı; 'Ediz'cim yanlış adama düştün. Ediz, hep hanımlardan ödül almayı tercih eder' demesiyle tüm salon kahkahalara boğuldu.

Cüneyt Arkın & Ediz Hun

Ediz Hun: 'Sanata değer vermeyen toplumlar asla yükselemez' diye konuştu.

Şemsi İnkaya dizlerinin üzerine çökerek Aydan Şener’e ödülü takdim etti. 

Aydan Şener & Suzan Avcı

Aydan Şener: 'Ben hiç beyaz perdede olmadım, hep beyazcam da insanların karşısına geçtim. Ancak tüm filmleri 3'er 5'er kez izledim. Herkese çok teşekkür ederim' diye konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan törende hazır bulundu.

Murat Arkın, Cüneyt Arkın,İzzet Günay

Süleyman Turan: 'Yılmaz Atadeniz, Türkiye’nin Spielberg'idir. Eğerki bizde şartlar iyi olsaydı, Spielberg'e  Amerika’nın Yılmaz Atadeniz'i diyecektik.' diye konuştu.

Selda Alkor & Cüneyt Arkın

Suzan Avcı'ya gecede Onur Ödülü verildi.

ERKAN ÖZARMAN- SESAM BAŞKANI YILMAZ ATADENİZ - GÜNGÖR BAYRAK

Nur Türkşen ve Hakan Türkşen'in sunuculuğunu üsltendiği geceye ilgi büyük oldu.

Editör: TE Bilisim