Fatma Girik, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ve Türkan Şoray; Bircan Silan Usallı'nın yazdığı; Dört Yapraklı Yonca kitabının Beyoğlu'nda ki lansmanında. Yıllar sonra ilk kez bir araya gelen Yeşilçam'ın dev oyuncularını adeta bir basın ordusu takip etmişti. - 2006 (Fotoğraf: Olcay Ünal Sert)

Onlar Türk Sineması'nın dev oyuncuları... Fatma Girik, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit... Aralarında rekabet olsa da çok iyi birer dosttular. Zaman içerisinde Dört Yapraklı Yonca olarak anıldılar. Yeşilçam'ın dev ismi Fatma Girik'in vefatıyla 'Yonca' artık üç yapraklı...

(Fotoğraf: Hürriyet Arşivi)

Fatma Girik'in tedavi gördüğü hastanede vefatının ardından Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit göz yaşlarına boğuldu. Girik'in vefatının ardından usta isimler duygularını şöyle açıkladılar:

Dört Yapraklı Yonca, Isparta'da Eğridir Gölü'nün kıyısında. - 2006 (Fotoğraf: Olcay Ünal Sert)

TÜRKAN ŞORAY

Dünya güzeli maviş gözlerinle cıvıl cıvıl bakardın benim canım arkadaşım seni çok özleyeceğim birlikte olduğumuz, güldüğümüz günlerimizi…

Sinema yolculuğunda kader arkadaşıydık sevinçlerimiz, üzüntülerimizle…

Seni seven milyonlar çok özleyecek Türk sinemasında yerin dolmayacak. Duyduğum derin acıyı ifade etmem zor kalbimdesin sonsuza kadar..

FİLİZ AKIN

Şimdi daha haberin şokundayım. 'Herhalde yanlış duydum' diyorum olmuyor telefonlar çalıyor, mesajlar geliyor. Ah benim dobra arkadaşım daha yeni 'Instagram sayfası açtı' diye paylaşmıştık. Bunları gözlerimden yaşlar akarken yazıyorum. Ben şimdi kime 'Menekşe Gözlüm' diyeceğim?

HÜLYA KOÇYİĞİT

"Hala onu kaybettiğimize inanamıyorum. Kendimi toparlamaya çalışıyorum konuşabilmek için. Bir ay kadar önce ziyaret etmiştim. Çok iyiydi. Aklı başındaydı. Yürüyemiyordu, onun için fizik tedavi görüyordu. Son görüşmelerimizde 'Memduh gitti, benim için her şey bitti, ben de gitmek istiyorum' demişti...'

Filiz Akın, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Türkan Şoray, Beyoğlu'nda Dört Yapraklı Yonca kitabının lansmanında Bircan Silan ile birlikte görülüyorlar. - 2006  (Fotoğraf: Olcay Ünal Sert)

Editör: TE Bilisim