Türk Sineması’nın efsane yönetmeni  ve sinema sanatçısı, Fatma Girik’in 56 yıllık hayat arkadaşı Memduh Ün'ün 95 yaşında vefatının ardından ünlü isimler duygularını paylaştılar:


Cüneyt Arkın
Türk Sinemasını var edenlerden biriydi Memduh Ağabey. Sinema onun her şeyiydi, annesiydi, babasıydı, sevgilisiydi, eşiydi, çocuğuydu, dostuydu, arkadaşıydı... O kuşak için sinema her şeydi. Memduh ağabeyde bu kuşağın başında geliyordu. 
 
Türkan Şoray
Sinema bir değerini daha kaybetti. Memduh Ün sinemanın temel taşlarından biriydi. Maalesef ki onu da yitirdik.  Sevgili arkadaşım Fatma Girik’in acısını yürekten paylaşıyorum.
 
Selda Alkor
Sonbaharı sevmemeye başladım artık. Büyük isimler tek tek veda ediyorlar.. Memduh Ün,  Türk Sineması için çok değerli, kendine has tarzı olan yönetmenlerden biriydi. Yanında çok değerli bir arkadaşımız Fatma Girik vardı, hastalık sürecinde de hep yanındaydı..Sinema dünyası çok büyük bir değerini kaybetti, onunla çalışmaktan her zaman onur duydum. Kalbimizde yaşamaya devam edecek büyük isimlerden Memduh Ün.
 
Hülya Koçyiğit 
Memduh Ün Türk Sinemasının dilini oluşturan kurucularından.  Yönetmen, aktör, senarist, yapımcı ve öğretmen... Ardında çok değerli eserler bıraktı ve ömrü boyunca yeni sinemacıların yetişmesine emek verdi.  Şimdi aramızdan ayrılırken hepimizde emeği ve hatıraları olan bu büyük sanatçıyı saygıyla ve sevgiyle anıyorum. Onun hayat arkadaşı ve her şeyi olan canım arkadaşım Fatma Girik’e Allah’tan sabır ve metanet güç diliyorum. Türk sinemasının ve sevenlerin başımız sağ olsun. 
 
Selma Güneri 
Sinemanın kurucularından büyük usta, Türk Sineması'na büyük yapıtlar kazandırmış çok değerli hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Gözleri güzel, kendi güzel, vefalı eş ve Türk Sinemasının büyük oyuncusu çok sevdiğim değerli dostum Fatma Girik'e ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Türk Sinemasının başı sağ olsun.
 
Filiz Akın
Aksi görünüşünün ardında pamuk gibi bir kalbi vardı. Sinemada bir akım yaratmak istedi. Hiçbir zaman yeri doldurulmayacak. Fatma'nın, Memduh Bey'i çok sevenlerin başı sağolsun

Perihan Savaş
Memduh Ün, Türk Sinemasının en önemli değer taşlarından biriydi. Kendisine çok saygı duyardım. Türk Sineması için büyük bir kayıp. Fatma Girik'e de sabırlar diliyorum

Hale Soygazi

Türk Sineması’nın çok değerli bir ismi, prodüktör ve  yönetmendi. Memduh Ün sinemamızın  temel taşlarından biridir. Türk Sineması’nın başı sağ olsun. Fatma Girik’in acısını paylaşıyorum, sabırlar diliyorum.

Fatma Girik'in hayat arkadaşı efsane yönetmen Memduh Ün, 17 Ekim Cumartesi günü toprağa verilecek.
Editör: TE Bilisim