Yeşilçam'ın efsane sanatçı Mine Mutlu'nun biyografisi merak ediliyor. Türk Sinemasının unutulmaz sanatçısı Mine Mutu'nun biyografisini sizler için derledik.

Mine Mutlu kimdir?

Gerçek adı Emine Özatmaca olan Yeşilçam'ın ceylan gözlü güzeli Mine Mutlu, hüzünlü hayat hikayesiyle ön plana çıkıyor. Mine Mutlu, Türk sinemasının "Türkan Şoray kadar etkileyici bakışlara sahip" yıldızıydı.

Yeşilçam'ın bakışlarıyla büyüleyen yıldızı Mine Mutlu, 1948 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Mutlu, 1966'da girdiği bir yarışmada "Türkiye Güzeli" seçildi.

Bu başarı ona Beyazperde'nin kapısını araladı. 19 yaşındayken sinemaya adım atan Mutlu, Türkan Şoray'a olan benzerliğiyle de yapımcıların dikkatini çekiyordu.

1967 yılında rol aldığı ilk filminden itibaren başlarda yardımcı rollerde oynayan sanatçı, daha sonra başrol oyuncusu oldu.

1974'e kadar güldürü türü filmlerde oynadı. Ayhan Işık, Sadri Alışık, Zeki Müren, Ediz Hun, Bülent Ersoy, Ahmet Mekin, Ali Poyrazoğlu gibi oyuncularla başrolleri paylaştı.

Mine Mutlu, Sanat Güneşi Zeki Müren'le 'İnleyen Nağmeler' adlı sinema filminde başrolleri paylaştı.

Güzel oyuncu daha sonra erotizm dozu yüksek filmlerde rol aldı. Ancak iki yıl süren bu maceradan sonra Mine Mutlu'ya davalar açıldı. Mutlu, son olarak Bülent Ersoy ile birlikte Beddua adlı filmde kamera karşısına geçti. Bu filmdeki başrolünden sonra da sinema defterini bir daha açılmamak üzere kapattı.

Türk sinemasının şanssız kraliçesi, genç yaşta göğüs kanserine yakalandı. Sonuna kadar hastalıkla mücadele etti ama, sonunda pes etti. Mutlu, öldüğünde sadece 42 yaşındaydı.

TÜRKAN ŞORAY KADAR ETKİLEYİCİ BAKIŞLARA SAHİPTİ...

Yeşilçam'ın belki de en hüzünlü hayat öykülerinden biri Mine Mutlu'nun ki.. Türk sinemasının 'Türkan Şoray kadar etkileyici bakışlara sahip' yıldızıydı Mine Mutlu. Şöhretine rağmen mutsuzdu, yalnızdı, dertlebeşileceği tek kişi yardımcısıydı. Henüz 19 yaşındayken adım attığı ve bir anda ün kazandığı beyazperdede birbirinden değerli yönetmen ve oyuncularla çalıştığı halde sadece iki yıl rol aldığı erotik filmlerle tanındı. Kanser yüzünden hayata veda ettiğinde ise sadece 42 yaşındaydı. İşte Mutlu'nun ne yazık ki soyadıyla tezatlık oluşturan hüzünlü yaşam öyküsünden kesitler.

1948 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Mine Mutlu, eski Türkiye güzellerinden... Sinemaya ilk kez 1967 yılında Bana Kurşun İşlemez, Mandrake Killing'e Karşı gibi filmlerle adım atan Mutlu, başlangıçta yardımcı kadın oyuncu rollerinde boy gösterdi.

1970'lerin ilk yarısına gelindiğinde ise Türk sinemasının tek çıkış yolu olarak gördüğü erotik filmlerde oynamaya başladı. Beş Tavuk Bir Horoz, Civciv Çıkacak Kuş Çıkacak gibi filmlerde rol aldı.

Erotik komedilerin aranılan oyuncusu haline gelen Mine Mutlu'nun filmografisindeki önemli yapımlardan biri de "Tatlı Tatlı". O dönemde, bugünün pek çok gözde oyuncusunun da denemek zorunda kaldığı erotik filmlerin belki de en düzeylilerinden biriydi bu yapım.

Bu filmde Mutlu yine kendini oynuyordu. Çok sevilen, çok tutulan, yarı çıplak resimleri basında boy boy yayınlanan, televizyon programlarında şarkı söyleyen, kalabalıkların taptığı bir "seks yıldızı". Tıpkı Mine Mutlu gibi... Onca şöhretine rağmen mutsuz, yalnız, yorgun, kaçmak, gizlenmek isteyen, yardımcısıyla dertleşen, menejeriyle tartışan, basından kurtulamayan bir kadın.

Aslıda Mine Mutlu sadece iki yıl erotik filmlerde oynamıştı. Erotizm yerini pornoyo bırakmadan önce de sinemadan ayrılıp şarkıcılık yapmaya başlamıştı.

Ayhan Işık, Sadri Alışık, Zeki Müren, Ahmet Mekin gibi usta oyuncularla erotik içerikli olmayan filmlerde de oynamıştı. Ama bugün hala bir çok kişi onu oynadığı erotik filmlerle hatırlıyor.

Bülent Ersoy ve Mine Mutlu 'Beddua' adlı sinema filminde görülüyorlar.

Mine Mutlu son olarak Bülent Ersoy ile birlikte Beddua adlı filmde kamera karşısına geçti. Bu filmdeki başrolünden sonra da sinema defterini bir daha açılmamak üzere kapattı.

80'li yılların en çok konuşulan filmlerinden biri olan 'Beddua'nın afişi. 

Editör: TE Bilisim