Türk Sineması'nın değerli sanatçısı Yılmaz Köksal'ı kaybettik. Köksal'ın cenazesi 24 Ekim Cumartesi günü Şakirin Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'na defnedilecek.
Köksal'ın vefatının ardından sanat dünyasının ünlü isimleri duygularını paylaştı:

CÜNEYT ARKIN
Yılmaz Köksal, Malkaçoğlu'nun bir savaş arkadaşıydı, çok güzel ata binerdi, düşmanın üstüne fırtına gibi giderdi. Değerli bir sinema emekçisiydi. Türk sineması için çok büyük bir kayıp. Yılmaz, sette herkesten çok çalışırdı, hareketli ise sahne mekanı ona göre düzenler yeri geldiğinde adeta bir set işçisi gibi çalışırdı. Dişi ile tırnağı ile geldi derler ya bizim kuşak için damla damla kan akıtarak geldi derler, Yılmaz da çok çalıştı, çok çaba harcadı. Hayatını, gençliğini yaşamadı adeta sinema için çok emek verdi ve emeğinin de karşılığını aldı başrol de oynadı. Sanki bir düşmana hücum etmişim de yanımdaki en değerli dostumu kaybetmişim gibi...

YUSUF SEZGİN
Yılmaz Köksal benim çok yakın arkadaşım ve can dostumdu. 1962’de Dormen Tiyatrosu’nda beraber oynamıştık. Ben sinemaya geçtim o da 1969 da sinemaya geçti ve sinemaya çok gönül verdi. Hem yazdı hem oynadı ve kendini sinemaya adadı. Sonrasında sinemada da sayısız filmde beraber rol aldıl. Acımız çok büyük.  Allah’ın takdiri . 2 sene  boyunca hastalıklarla uğraştı. Dün yoğun bakıma alındığını ailesinden öğrendim. Yoğun bakıma alındıktan 1 saat sonra kaybettik. Mekanı cennet olsun can dostumun. Ailesine ve biz sevenlerine sabır diliyorum. Türk Sineması’nın başı sağ olsun.
 
SELDA ALKOR
Öğrendiğimde çok üzüldüm. Sen de mi Yılmaz abi, sen de mi bizi bırakıp gittin? Daha beraber yürüyeceğimiz çok yol vardı. Hem festivallerde beraber olduk hem sinemada birlikte oyunlarımız oldu.  Sevdiğimiz bir büyüğümüzdü. Sevdiğim bir insandı. Çok iyi bir Aile babası ve eşti. Çok değerli bir insandı. Allah gani gani rahmet eylesin. İçimiz yanıyor. 

PERİHAN SAVAŞ
Sonbahar yapraklarını acıtarak döküyor. Yılmaz Köksal yolun ışık olsun Allah rahmet eylesin.



Yılmaz Köksal'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu.
Sanatçı 24 Ekim Cumartesi günü Şakirin Camii'nden son yolculuğuna uğurlanacak
Editör: TE Bilisim