Şile'deki evinde öldürülen ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun için Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Yönetmenin yakınları tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Cenaze törenine katılan Haldun Dormen, "Benim asistanımdı.Vazgeçilmez dosttu. Ben ve Dormen ailesi perişan olduk'' dedi.

Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törene Kemal Uzun'un annesi (88), yakınları ve sanat dünyasından oyuncu arkadaşları katıldı. Katılanlar arasında 'Kanatsız Kuşlar' dizisinin oyuncuları Melis Tüzüngüç, Ümit Kantarcılar ile İzzet Günay, Göksel Kortay ve Haldun Dormen gibi ustalar dikkat çekti.

Mustafa Kemal Uzun Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazın ardından Balıkesir Gönen'de toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı. Usta yönetmenin naaşı bugün Gönen'de köyünde toprağa verildi.

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun

Yönetmen Kemal Uzun, daha önce filminde figüran olarak rol verdiği O.A tarafından öldürüldü.

Yönetmen Kemal Uzun'u öldüren O.A tutuklanarak cezaevine gönderildi. O.A'nın ifadesinde "Ne istediyse yaptım. Bana rol vermedi" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Yönetmen Kemal Uzun, Hababam Sınıfı filminde yoksul Safa rolüyle sanat hayatına atılmıştı. 50'ye yakın dizi ve sinema filmin çeken Mustafa Kemal Uzun, "Ankara Yazı" sinema filminde 80 darbesini beyazperde'ye yansıtmış, Kıvanç Tatlıtuğ ve Songül Öden'in rol aldığı "Gümüş" dizisini de yönetmişti. Uzun, son olarak atv ekranlarında yayınlanan Melis Tüzüngüç ve Ümit Kantarcılar'ın rol aldığı "Kanatsız Kuşlar" dizisini yönetiyordu.

Kaynaklar: (Ajanslar)

Editör: TE Bilisim