Gazeteci Hulki Cevizoğlu, AK Parti'den milletvekili adayı gösterildi. 

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimindeki aday listeleri netleşti. AK Parti listesini Yüksek Seçim Kurulu'na sundu. 3 dönem kuralı istinasız olarak uygulanırken, listede dikkat çeken isimler de yer aldı.

AK Parti Milletvekili Adayı olan Hulki Cevizoğlu’nun yaşamı merak ediliyor. 3 dönem kuralı istinasız olarak uygulanırken, listede dikkat çeken isimler de yer aldı. Peki ama Hulki Cevizoğlu kimdir? 

Hulki Cevizoğlu kimdir?

1 Mayıs 1958'de Giresun'da dünyaya geldi.

Aslen Tirebolu kökenli olan Cevizoğlu, kendisi ile özdeşleşen Ceviz Kabuğu programı ile birçok ödüle layık görülmüştür. 

1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde 'Siyaset Bilimi' lisansı ve ardından 'İşletmecilik' yüksek lisansını tamamladı. 2019 yılında Maltepe Üniversitesi'nde Sosyoloji doktorasını tamamladı. 

1981'de gazeteciliğe başladığı Hürriyet'te aralıksız 8 yıl çalıştıktan sonra çeşitli basın kuruluşlarında muhabir ve yönetici olarak görev yaptı. 1994'te başladığı Ceviz Kabuğu programına 2 yıllık zorunlu ara vermiştir. Ardından Karadeniz TV'de tekrar başlayan program Ulusal Kanal ve Halk TV'de devam etti. 2020 yılında, Ceviz Kabuğu programının yeni yayın döneminde Halk TV'de devam etmeyeceğini açıkladı. Yeniçağ gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır.

Başkent Üniversitesi'nde Sosyoloji bölümünde Sosyal ve Kültürel Antropoloji dersi vermiştir.

22 Temmuz 2007 Türkiye genel seçimlerinde Ankara 1. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı olmuş fakat seçilememiştir. 23 Kasım 2009 tarihinde Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Kurucu Genel Başkanı oldu, ancak görevinden 39 gün sonra 13 Ocak 2010'da istifa etti.

Hulki Cevizoğlu, 2011 Türkiye genel seçimlerinde Ankara 1. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı oldu. Cevizoğlu, bu seçimlerde adaylık için önce CHP'ye başvurmuş ancak listeye alınmamıştır.

YSK Seçimlerin 2. tura kaldığını açıkladı YSK Seçimlerin 2. tura kaldığını açıkladı

Haziran 2015 genel seçimlerinde ise Vatan Partisi'nden İzmir 1. Bölge'den milletvekili adayı oldu.

 Hulki Cevizoğlu 2023 Genel seçimlerinde İstanbul 1.Bölge 6.sıradan AK Parti milletvekili adayı oldu.

Gazeteci Şebnem Bursalı ve Prof. Dr. Mehmet Şahin de AK Parti listesinde yer alan diğer isimler oldu.

Editör: TE Bilisim