Dövüş sanatlarının fevri yada konsantre olmakta zorlanan, özgüven eksikliği yaşayan çocuklar için ideal olduğunu, bu konuda  pedagogların da dövüş sporlarını tavsiye ettiklerini belirtti. 

Düşünülenin aksine çocuklar için dövüş sanatı öğretirken onlara agresif ve saldırgan olmayı öğretmiyoruz, özellikle hırçın ve kavgaya meyilli çocuklar geldiğinde sahip oldukları negatif enerjiyi antrenmanlar sırasında zarar görmeyeceği ve zarar vermeyeceği yerlerde tüketmeyi öğrettiklerini ve uyguladığı şiddetin aslında kendisine de ruhen zarar vereceğini fark ettikçe sakinleşmeye başladıklarını söyledi. Dövüş sporlarına başlama yaşının bilimsel olarak 6  yaş olduğunu, bununda çocukların fiziksel gelişiminin o yaşlarda el ve ayak koordinasyonunun geliştiğini, 8-12 yaş grubunda ise ikili  müsabakalara başladıklarını, çocuğun yenilgiyle başa çıkabilmesi için gereken duygusal olgunluk yaşının 8-12 olduğunu işaret etti. Bunun yanı sıra, söz konusu savunma sporunda belirlenmiş kuralları tam olarak anlaması ve uygulaması, son olarak kendi potansiyelini hakkıyla kullanmaktan doğan memnuniyet duygusunun tadına varabilmesi için gerekli olduğunu söyledi. Hiperaktif çocuklar için de  "Enerjilerinin büyük bir kısmını antrenmanda harcamaları gerekteceğinden antrenman öncesinde istemsizce enerji tasarrufu uygulayacaklarını, Çalışma sonrasında ise zaten enerjilerini harcamış olacakları için daha sakin bir ev hayatı yaşayacaklardır"  dedi.

Önder Saday kimdir ? Önder saday kaç yaşında, nereli ?
1988 istanbul doğumlu Önder Saday, 2017 yılında Tayland'da Muay Thai sporunda hocalık yapmak için eğitim aldı. Tayland'da katılmış olduğu müsabakalarda büyük başarılar elde etti.
2018 yılında Halis Avşar ile beraber çalışıp aynı yıl İstanbul şampiyonu olup, düzenlenen Türkiye şampiyonasında 1. olarak ülkemizi  Belarus'ta düzenlenen Avrupa şampiyonasında temsil etti.
 Katıldığı Avrupa Muay Thai Şampiyonasında 5 maçın 5'ini kazanarak Türk Bayrağını göndere çekti.

Şimdi edindiği bilgi ve tecrübeyi açmış olduğu spor salonunda 6 yaş ve üzeri tüm spor severlere  aktararak ülkemize iyi sporcular yetiştirmekte.

Editör: TE Bilisim