Erdoğan Arıca'nın Türk bayrağına sarılı naaşı Levent Camii'ne geldiğinde ünlü sanatçı Kadir İnanır ve Soner Arıca göz yaşlarına boğuldu...

Spor, sinema ve manken dünyasından bir çok ünlü canazede hazır bulundu. Cenazeye gelenler arasında Kadir İnanır, Mehmet Ağar, Yüksel Yalova, AKP milletvekili Hakan Şükür, işadamı Yılmaz Ulusoy, eski Türkiye futbol fedarasyonu başkanı Haluk Ulusoy, Ablülrahim Albayrak, Ali Şen, Metin Türel, Sinan Engin, Rıdvan Dilmen, Ertuğrul Sağlam, Rıza Çalımbay, Emre Belezoğlu, Fikret Orman, Abdullah Avcı, Lemi Çelik, Basın ilan kurumu başkanı Mehmet Atalay, Fatih Terim, Emre Belezoğlu, Nuri Alço, Mahmut Hekimoğlu, Kaya Çilingiroğlu, Teoman Ayık, Tuğrul Meteer, Aydemir Akbaş, Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler gibi daha birçok ünlü cenazede hazır bulundular.

Kadir İnanır'ın cenazede göz yaşlarına hakim olamadı

Türk futboluna futbolcu ve teknik adam olarak hizmet eden ve 58 yaşında genç bir yaşta hayatını kaybeden Erdoğan Arıca 24 Temmuz 1954 yılında Ordunun ilçesi olan Fatsa da dünyaya gelmişti. Malatya'da,Galatasaray da Diyarbakır da ve Sarıyer de futbol oynayan Erdoğan Arıca 30 kezde Milli formayı giymişti. 1990 yılında futbol hayatına nokta koyan Erdoğan Arıca teknik direktör olarak hayatını sürdürdü. Çanakkale Dardanelspor, Aliağa, Samsunspor, Gaziantepspor, Malatyaspor, Gençlerbirliğispor, Çaykur Rizespor ve Hacettepe de teknik direktör olarak görev yaptı. 

Levent Camii'nde ki törende iş adamı Yılmaz Ulusoy, eski futbol federasyonu başkanı Haluk Ulusoy ve Kadir İnanır birlikte saf tuttu...
Cenazeye gelenler Eğitim vakıflarınada bağışta bulundular ve cenazeye katılamayanlar da çiçek göndererek taziyede bulundular. Erdoğan Arıca'nın cenazesi ikindi namazının ardından ulus mezarlığında toprağa verildi.

AKP Milletvekili Hakan Şükür, Erdoğan Arıca'nın cenaze törenine katıldı.


Soner Arıca göz yaşlarına boğuldu...

Aile adına taziyeleri kabul eden Soner Arıca ve Kadir İnanır'ın üzgün oldukları gözlendi.

TERİM: ERKEN KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUM

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Arıca'nın vefatı nedeniyle çok üzgün olduğunu belirterek, ''Beraber top oynadığımız arkadaşımdı. Son yıllarda da meslektaşımdı. Mekanı cennet olsun. Erken kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum'' şeklinde duygularını ifade ederken, AK Parti Milletvekili Hakan Şükür ise ''Allah rahmet etsin. İnşallah mekanı cennet olsun'' dedi.

Arıca'nın naaşı, Levent Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'na defnedildi.

ERDOĞAN ARICA KİMDİR?

58 yaşında vefat eden Erdoğan Arıca, Türk futboluna, futbolcu ve teknik adam olarak uzun yıllar hizmet etti.

Erdoğan Arıca, 24 Temmuz 1954'de Ordu'nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. Futbol hayatı boyunca Malatyaspor (1971-1974), Orduspor (1974-1977), Galatasaray (1977-1981), Fenerbahçe (1981-1986), Diyarbakırspor (1986-1987) ve Sarıyer'de (1987-1989) forma giydi.

30 kez A Milli Futbol Takımı forması giyen Erdoğan Arıca, 1990 yılında aktif futbol yaşantısını bırakıp teknik direktörlüğe başladı. Arıca, Dardanelspor, Aliağa, Samsunspor, Gaziantepspor, Malatyaspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor, Gaziantepspor ve Hacettepe gibi çok sayıda takımı çalıştırdı.

Erdoğan Arıca, son olarak 2010-11 sezonun ilk 2 haftasında Karşıyaka'yı çalıştırmıştı.


Haber ve Fotoğraflar: Muharrem Erdemir
Editör: TE Bilisim