Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Erzurumspor'un kaptanı Aykut Demir'in Ankaragücü maçı öncesi yaptığı FAIR PLAY'e uymayan hareket sosyal medyada gündem oldu. 

Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya "Savaşa Hayır" tişörtleri giyerek tepki gösteren Erzurumsporlu futbolculara takım kaptanı Aykut Demir katılmadı. "Savaşa hayır" tişörtü giymeyen deneyimli futbolcuya sosyal medyada tepki yağdı.

Erzurum Sporlu futbolcuya, Erzurumspor ile TFF, UEFA ve FİFA'nın nasıl cevap verceği merak konusu oldu.

Erzurum Spor'un kaptanı Aykut Demir 'e sosyal medyadan tepki yağdı.

SOSYAL MEDYDA GÜNDEM OLDU 

Savaşa karşı gösterilen hassasiyet konusunda tüm takımın giydiği tişörtün bir tek Aykut Demir’in üzerinde olmaması sosyal medyada da gündem oldu.  Tepkiler üzerine Aykut Demir konuyla ilgili açıklama yaptı

DEMİR: 'TİŞÖRTÜ GİYMEK İÇİME SİNMEDİ' 

Aykut Demir, Futbol Anadolu'ya açıklamlarda bulundu, Demir şu ifadeleri kullandı: Ortadoğu coğrafyasında hergün binlerce insan ölüyor. Oralardaki zulmü görmezden gelenler, ses çıkarmayanlar konu Avrupa olunca bunu yapıyorlar. O ülkelere yapılmadığı için tişörtü giymek içime sinmedi. Giyseydim içim rahat etmezdi. Dünyanın herhangi bir yerinde savaşın olmasına ben de üzülüyorum. Masum insanların acılarını paylaşıyorum.

HOLLANDA’DA DÜNYAYA GELDİ 

1988 yılında Hollanda’da dünyaya gelen ve futbola bu ülkede başlayan Aykut Demir, 2009 yılında 500 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Gençlerbirliği’ne geldi. Burada 4 yıl oynadıktan sonra 2.9 milyon Euro’ya transfer edilen Aykut, U17’lerden itibaren bütün Türk Milli takımlarında forma giydi. Aykut Demir, silah merakı ve milliyetçi duygularının kabarık olması nedeniyle arkadaşlarının kendisine ‘komando’ dediğini söylemişti.

Editör: TE Bilisim