Denizlispor küme düştü

Süper Lig’in 39. haftasında Çaykur Rizespor’a 1-0 yenilerek lige veda eden ilk takım olan Denizlispor’da maç sonunda futbolcuların 90 dakika sonrasındaki neşeli halleri dikkat çekti.

TFF 1. Lig’den Süper Lig’e yükseldikten sonra geçen yıl pandemi nedeniyle küme düşmeyen Denizlispor, bu sezonda da Süper Lig’e tutunamadı. Lige veda etmenin üzüntüsünü yaşayan yeşil-siyahlı takımın taraftarları, maç sonunda beIN Sports kameralarına yansıyan futbolcuların tavırlarına tepki gösterdi.

“LİGDE TUTARKEN AĞLADIK”

Bir Denizlispor taraftarı, “Birileri düşürür, birileri ayakta tutar ama sen hep ayakta kal Denizlispor” şeklinde tweet atarken, takımın eski futbolcusu Burak Akyıldız da ekrana yansıyan görüntüye tepkisini şöyle gösterdi;

“Bizler Denizlispor’u ligde tutarken her galibiyetten sonra ağladık. Çünkü hepimizin düşüncesi tekti; takımı ligde tutmak. Bugünkü görüntüye çok üzüldüm. Her ne kadar yönetim tarafından sıkıntılar çekilmişse de sahadan böyle ayrılma hakkınız yok.”

2 SEZONDA 9 TEKNİK DİREKTÖR

Maddi zorluklar yaşayarak ligde veda eden Denizlispor, başkan Ali Çetin yönetiminde iki sezonda toplam 9 teknik direktör ile çalıştı.

TFF 1. Lig’den Süper Lig’e Yücel İldiz yönetiminde çıkan Ege temsilcisi, ligin ilk 7 maçından sonra İldiz ile yollarını ayırdı ve sonrasında istikrarlı bir türlü yakalayamadı.

Mehmet Özdilek 15 maç

Hakan Kutlu 13 maç

Yalçın Koşukavak 9 maç

Bülent Uygun 8 maç

Robert Prosinecki 8 maç

Yücel İldiz 7 maç

Ali Tandoğan 4 maç

Levent Kartop 4 maç

Kenan Atik 3 maç

“DURUM BELLİYDİ AMA…”

Denizlispor Teknik Direktörü Ali Tandoğan, Süper Lig’e veda ettikleri Rizespor maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Elinden geleni yaptığını söyleyen antrenör, “Durum belliydi ama biz son ana kadar takımın yanında olmak için Denizli formasını ve halkının yanında olmaktan yana bu hakkımızı kullandık. Oyuncu grubum ister istemez tabii ki yaşadığı bir çok sıkıntılarla onlara hem psikologluk yapmaya çalıştık hem saha içerisinde yapmaları gerekenleri defalarca anlattık. Onlar da sağ olsunlar ellerinden gelenleri yaptılar ama gücümüz bu kadardı. Bundan daha fazlası olur muydu? Belki başka sebepler oraya çıksa yaşanabilirdi. Ben onlara tabii ki teşekkür ederim. Ellerinden geleni yaptıkları için. Çok fazla konuşacak da bir şey yok ve üzgünüz” diye konuştu.

Kaynak: Sözcü, *Görüntü beINSports’tan alınmıştır

Editör: TE Bilisim