Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan cami imamı "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyoruz" dediği sırada cami avlusunda bulunan kalabalık imamın bu sözlerini alkışlamaya başladı. İmam alkışa tepki göstererek "İstirham ediyorum, alkışlamak yok" diye kalabalığı uyardı.

Kanser tedavisi gördüğü hastanede önceki gün 78 yaşında yaşamını yitiren ünlü sanatçı Adnan Şenses, İstanbul’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.Törene katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Mekanı cennet olsun, çok özel çok değerli bir sanatçıydı. Sevenlerine, bütün sanat dünyasına, başta ailesi olmak üzere baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Hep arayacağız ama sesiyle teselli bulacağız. Mekanı cennet olsun" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da "Ülkemizin yetiştirdiği nadide insanlardan bir tanesini kaybettik. Türk sanat musikisinde farklı bir yeri olan, ötekileştirilmiş insanlara sahip çıkan biriydi. Hem sanat hem sinema dünyasında farklı tarzıyla bilinen ve sevilen güzel bir insandı. Kendisine rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum" diye konuştu. 

Adnan Şenses'i son yolculuğunda vatandaşlar yalnız bırakmadı 

Gözler Bülent Ersoy ve Muazzez Abacı'yı aradı
Emel Sayın, Muazzez Ersoy, Müşerref Akay ve Onur Akay gibi Türk sanat müziğinin ünlü isimlerinin katıldığı cenaze töreninde gözler Bülent Ersoy'u aradı. Adnan Şenses’in uzun yıllar beraber sahneye çıktığı Muazzez Abacı ise sadece çelenk gönderdi. Şenses'in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından dualar eşliğinde omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. Alkışlar ve tekbir sesleri eşliğinde Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürülen Şenses’in cenazesi burada toprağa verildi.

Zincirlikuyu da ki defin töreninde sanatçının yakınları ile Orhan Gencebay, Mustafa Topaloğlu, Mahsun Kırmızıgül,
 Tarık Mengüç gibi ünlü isimler hazır bulunurken, Lale Şenses'in feryatları yürekleri dağladı. 


Cenaze töreninde oldukça üzgün olan Lale Şenses, “O kadar içten söylüyorum ki dünyanın en iyi meleğini kaybettik. Canımı, ciğerimi kaybettim. Şuna inanın hayatta bu kadar iyi bir insan olamaz. Melekti, başka bir şeydi o. Allah bana güç versin. Yolu açık olsun. Allah rahmet etsin. Sözün, her şeyin bittiği yer burası” dedi.

Oyuncu Hakan Ural ise, “Başımız sağ olsun. Bir döneme damga vurmuş çok önemli sanatçılardan biriydi. Şahsına münhasır biriydi Adnan abi. Allah ailesine sabırlar versin. Adnan abi baba yarımızdı. Toprağı bol olsun” diye konuştu. İzzet Yıldızhan'la yanyana saf tutarak cenaze namazını kılan Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay ise, " Yorumu ile ekol olmuş müstesna seslerden. Çok üzgünüz. Mekanı cennet olsun" dedi. Onur Akay cenaze namazı sonrası Muazzez Ersoy ve Müşerref Akay'a sarılarak başsağlığı diledi. Adnan Şenses ile 45 yıllık dost olduklarını anlatan Selami Şahin de, “Anılarımız, resimlerimiz çok. Böyle bir sanatçı, böyle bir insan zor gelir. Giden bir daha geri gelmiyor. Mekanı cennet olsun. Onun yeri dolmaz, o kimsenin taklidini yaparak bir yere gelmedi. Kendine has sesiyle bir yerlere geldi. O bu yaştaydı ama hala sesi 25 yaşındaki bir sanatçı gibiydi. Allah vergisi bu. Son albümde benden bir şarkı okumuştu. Benim için çok büyük onur. Mekanı cennet olsun. Söyleyecek söz bulamıyorum” dedi. 

Editör: TE Bilisim